Mutumba: För enkelt att spela i allsvenskan

Foto: Martin Mutumba gjorde mål mot Örebro.
FOTBOLL

Martin Mutumba har inte gjort någon större succé i AIK-tröjan den här säsongen.

Han har till och med varit petad.

Men efter fullträffen mot Örebro är 27-åringen på väg tillbaka.

– Nu när vi har spelat i Europa League är det för enkelt att spela i allsvenskan, säger han efter 3-0.

Efter 42 minuter gav Celso Borges djupledsboll till Kwame Karikari utdelning. Karikari rundade Örebromålvakten Jonas Sandqvist och sköt in 1-0 i öppet mål.

Tabelljumbon Örebro hade ett avslut på mål i den första halvlek och försökte ändra matchbilden genom att byta in Tobias Grahn i andra. Grahn började bra och vann många närkampsdueller men det tog bara tre minuter innan AIK ökade på ledningen. Daniel Gustavssons inlägg från högerkanten hamnade till sist hos Martin Mutumba som stod för en riktig fullträff då han sköt in 2-0 högt i bortre. Men den här säsongen har inte gått Mutumbas väg. Efter för många minuter på bänken talade 27-åringen ut om den tunga tiden förra veckan.

”Är en speciell spelare”

– Jag är en speciell spelare, eftersom jag gör det svåra. Det kanske hade varit enklare om jag skjutit bort bollen varje gång jag fick den eller passat den till någon annan spelare. I de stora matcherna är det inte bra om man försöker dribbla varje gång i stället för att göra en assist, men jag vet vad jag kan, säger han till FotbollDirekt.se.

Han påpekar också att det är tufft att ta sig i in AIK:s startelva.

– Vi har bra spelare på många positioner och de som har spelat när jag inte har varit med har gjort det bra. Vi har vunnit när jag inte spelat och vi har torskat när jag varit med, så de har gjort det bra. Det gäller bara att vara på tårna och ge 100 procent, säger han till FotbollDirekt.se

AIK hade många gånger chansen att utöka ledningen. Niklas Backman befann sig några få meter från öppet mål då han lyckades med att träffa ribban i stället för nätet. Men när Daniel Gustavsson fick chansen på tilläggstid fastställde han matchen till 3-0.

ARTIKELN HANDLAR OM