Klart: Jens Fjellström lämnar MFF

”Dags att söka en ny utmaning”

Jens Fjellström lämnar Malmö FF
Jens Fjellström lämnar Malmö FF

Då var det klart.

Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström väljer att lämna klubben.

– Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning, säger han till MFF:s hemsida.

På söndagen uppgav Fotbollskanalen att Jens Fjellström skulle lämna Malmö FF. 52-åringen kom in som assisterande tränare sommaren 2016 och hade kontrakt över hela 2019, men har valt att inte fortsätta i klubben.

Och i dag, måndag, bekräftades nyheten.

”Klarar nog bara MFF”

MFF skriver att Fjellström väljer att lämna klubben ”för att söka nya utmaningar”. Samtidigt meddelar klubben att jakten på en ersättare är i gång, men att Fjellström ”kommer fortsätta i sin roll under en övergångsperiod” och arbeta med övriga staben inför matcherna mot Chelsea i Europa League.

– Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning. Andra halvåret 2018 är det mest utvecklande och innehållsrika som jag upplevt inom fotbollen, både som spelare och ledare. Att med kniven mot strupen kunna utveckla ett nytt spelsätt, reparera ett skadat självförtroende och leverera resultat och underhållande fotboll i både allsvenskan och Europa trots att matcherna kommer med tre-fyra dagars mellanrum – det klarar nog bara Malmö FF, säger Jens Fjellström i ett uttalande.

”Väldigt tråkigt”

Han fortsätter:

– Jag vill rikta ett stort tack till alla underbara spelare och ledare. Och ett extra varmt tack till alla övriga i MFF-familjen som gör så att vår himmelsblåa förening glimmar av guld så strålarna och sången når hela vägen upp till Eric och Håkan.

Under sina år i MFF:s stab var Fjellström med och ledde klubben till två SM-guld och ett gruppspel i Europa League. Han gjorde också 204 matcher för MFF som spelare.

Sportchefen Daniel Andersson tycker det är tråkigt att tappa sin kollega.

– Han kom in 2016 i en roll som assisterande tränare med ansvar för den analytiska delen och med tiden har hans roll som analytiker vuxit. Jens har lyft vår verksamhet enormt mycket i den rollen han har haft. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att han lämnar oss, det är en stor förlust för Malmö FF. Nu har vi påbörjat processen för att hitta Jens ersättare. Jens sprider mycket glädje och ger mycket energi till resten av gruppen, både som fotbollstränare och som person, säger Daniel Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.