Klart: Tekie lånas i 18 månader

Foto: BILDBYRÅN

avPer Bohman

FOTBOLL

BERLIN.

Tesfaldet Tekie kommer hem till allsvenskan.

Östersund lånar in mittfältaren från belgiska Gent.

Lånet sträcker sig över hela 18 månader, enligt Sportbladets uppgifter.

Expressen var först med rapportera om att Tesfaldet Tekie, 20, lånas ut från belgiska Gent till Östersund. Sportbladets uppgifter bekräftar affären – och att allt är klart.

18 månader långt lån

Sportbladet kan också berätta att lånet blir ovanligt långt. Under 18 månader – hela vägen fram till sommaren 2019 – kommer mittfältaren vara utlånad till ÖFK.

Tekie slog igenom i Norrköping för ett par säsonger sedan, ansågs vara en av allsvenskans allra största talanger och har utmärkt sig som en bolltrygg om än fysiskt tunn spelfördelare.

Inte en ligamatch i Belgien

Speltiden i Belgien har dock varit alldeles för knaper. Faktum är att Tekie inte gjort en enda ligamatch för Gent under sitt knappa år i klubben.

Nu lånas han alltså ut till allsvenskan och Östersund, enligt Sportbladets uppgifter. Tränare Graham Potter ville inte säga för mycket om Tekie under presskonferensen inför Europa League-matchen mot Hertha Berlin.

– Han spelar fortfarande för Gent. Inget är officiellt än men det är en duktig spelare vi känner från tiden i Norrköping. Om vi kan ta in honom vore det bra för oss, säger Potter.

ARTIKELN HANDLAR OM