Mållöst toppmöte i Serie A

Foto: STRINGER
FOTBOLL

Juventus och Inter spelade 0–0 i derby d’Italia.

Gladast över det lär ligakonkurrenterna vara.

Juventus har prenumererat på ligatiteln i Italien de senaste åren, med sex raka scudettos.

Men den här säsongen har tabelltoppen av Serie A varit ett getingbo och lag som Napoli, Inter, Roma och Lazio har gjort Juventus sällskap där uppe.

Inför helgens omgång låg Inter etta och de var dessutom det enda laget som inte åkt på någon förlust hittills den här hösten.

Nick i ribban

I lördagens bortamöte med Juventus, en match kallad derby d’Italia, fick de dock bekänna färg.

Turin-laget testade Samir Handanovic i målet rejält och precis i slutet av första halvlek var det bara ribban som räddade Inter när Mario Mandzukic nickade.

I andra halvlek kunde och borde nog Inter å sin sida ha fått en straff när Mauro Icardis skott tog på Mehdi Benatias hand.

Men matchen slutade 0–0, ett resultat som Inters Borja Valero inte var nöjd med.

– Vi kom hit för att vinna, som vi gör varje match, så det är en besvikelse att vi bara fick en poäng, säger han till Mediaset enligt Football-Italia.

Napoli kan gå upp i topp

Inters förlustnolla är alltså fortsatt intakt, men de riskerar att bli av med serieledningen när Serie A rullar vidare under söndagen. Napoli möter då Fiorentina och går vid en seger upp som etta.

Juventus är tvåa just nu men passeras om Napoli tar en poäng. 0–0-matchen innebär dessutom att de bröt en 44 matcher lång svit av att ha gjort mål i Serie A.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A