”Ser mig som terrorist och landsförrädare”

Foto: BILDBYRÅN / DALKURD.SE
FOTBOLL

Abdülaziz Demircan valde att lämna den turkiska ligan för spel i Dalkurd.

Efter flytten har målvakten tvingats stänga sina sociala medier på grund av trakasserier.

– Det finns människor som ser mig som en terrorist och landsförrädare bara för att jag valt att spela för Dalkurd, säger han till FotbollDirekt.

I veckan presenterade Dalkurd nyförvärvet Abdülaziz Demircan, 26.

Målvakten, som har svensk fru, kom senast från Konyaspor i den turkiska ligan. Han har bara gjort en match den här säsongen – men övergången har ändå väckt starka reaktioner i Turkiet.

”Jag bryr mig inte”

Bara dagen efter att han presenterades för den allsvenska nykomlingen tvingades han stänga ner sina sociala medier-konton efter trakasserier.

– Det finns människor som inte ser Dalkurd som en bra klubb. Om du har en kurdisk bakgrund och är en öppen supporter av Kurdistan så är du en terrorist. Men jag bryr mig inte. Jag är här för min familj och att spela i Dalkurd, säger han till FotbollDirekt.

”Kunde inte gå dit för att han var kurd”

Målvakten berättar att det nu, i och med övergången till Dalkurd, kan vara svårt att återvända till den turkiska ligan i framtiden.

– Det var en spelare i Dalkurd, Mirkan Aydin, som gick från Dalkurd till den turkiska andradivisonen 2016. Men när han skulle gå till Sivasspor blev det stora problem för att fansen inte ville ha honom. Han kunde inte gå dit för att han var kurd, säger Demircan.

ARTIKELN HANDLAR OM