Ifrågasätter stjärnan: ”Det känns påhittat”

FOTBOLL

Emil Forsberg fortsätter att missa spel med en magmuskelskada.

Nu ifrågasätter den tyska läkaren Ingo Froböse om allt bara är påhittat.

Emil Forsberg var, under säsongen 2016/2017, Leipzigs kanske bästa spelare. Under klubbens första år någonsin i Bundesliga slog svensken alla tiders assistrekord, togs med i årets lag i Bundesliga och var en stor orsak till att klubben kvalificerade sig till Champions League.

Saknas i helgen

Under sommaren ryktades Forsberg bort till diverse storklubbar, men han blev kvar i Tyskland – där det under hösten gått trögare.

Sedan i december har 26-åringen varit skadad, med magmuskelproblem. De flesta räknade med att han skulle vara tillbaka när Bundesliga i helgen startar om, men enligt Leipzigs tränare Ralph Hasenhüttl saknas Forsberg mot Schalke 04.

Foto: Matthias Schrader / TT / NTB Scanpix

”Känns som det är påhittat”

Nu ifrågasätter Ingo Froböse, läkare på idrottshögskolan i Köln, skadan. Enligt honom så borde Forsberg varit tillbaka efter två veckor.

Läkaren säger, enligt Fotbollskanalen, till Mitteldeutsche Zeitung att comebacken aldrig borde dröja så här länge och han att allt bara känns påhittat.

Leipzig sålde, i somras, en annan stjärna i Naby Keita till Liverpool – samtidigt som man vägrade att sälja Emil Forsberg. Mitteldeutsche Zeitung spekulerar i att ilskan mot det beslutet kan vara en anledning till att svensken inte spelar.

Emil Forsberg har under säsongen svarat för ett mål och tre framspelningar på tolv ligamatcher.

Så spelas 16-delsfinalerna i Europa League 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM