Anders Christiansen lämnar mästarna

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYR N

avEmil Carlsvärd

FOTBOLL

Det har ryktats om det under en tid.

Nu är det klart att Anders Christiansen, 27, lämnar Malmö FF - för belgiska KAA Gent.

– Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären, säger Christiansen i ett pressmeddelande.

Inför säsongen 2016 värvade Malmö FF den danske mittfältaren Anders Christiansen, 27, från italienska Chievo Verona. På två säsonger i klubben vann han två raka SM-guld 2016 och 2017, där han växte ut till att bli en viktig kugge i föreningens framgångar.

Men, trots ett nyskrivet femårskontrakt med Skåneklubben, så har Christiansen ryktats bort från mästarklubben en längre tid. I tisdags uppgav belgiska tidningen Het Laatste Nieuws att dansken närmade sig KAA Gent, och att det enda som återstod var att klubbarna skulle komma överens om en övergångssumma.

Nu är övergångssumman bestämd och affären i hamn. Anders Christiansen lämnar Malmö FF för Gent, meddelar klubben på sin hemsida.

”Fortsatt varit intresserad av internationella anbud”

– Med sin spelstil och personlighet har Anders varit en mycket viktig spelare för MFF, både på planen och i omklädningsrummet. När vi i somras förlängde kontraktet, trots intresse från andra klubbar, var Anders tydlig med att han fortsatt var intresserad av internationella anbud och därför kom vi överens om att MFF skulle ge den möjligheten. En förutsättning, som båda parter var helt överens om, var att MFF i så fall skulle få ett bättre totalt ekonomiskt utfall än vad fallet hade blivit utan förlängningen, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Det har hänt mycket kring Malmö den senaste tiden. För några dagar sen stod det klart att Oscar Lewicki förlänger, medan både Jo Inge Berget och Erdal Rakip lämnar klubben. Nu har även Christiansen gjort sitt, där han berättar att han ser framemot en ny utmaning i sin karriär.

”Jag har älskat att spela för MFF”

– Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären. Jag har haft det fantastiskt och älskat att spela för MFF. Jag har vunnit mästerskap och har haft fantastiska lagkamrater, säger han i pressmeddelandet och hyllar samtidigt klubbens supportrar.

– Alla fotbollsspelare borde få uppleva det men det är bara några få av oss som får det. Jag är tacksam för att jag varit en av dem. Man kan inte garantera något i denna fotbollsvärld men jag hoppas uppriktigt att det blir på återseende.

I den himmelsblåa dressen gjorde 27-åringen 11 mål på 49 allsvenska matcher. Han gjorde även två Champions League-kvalmatcher under sin sejour i MFF.

Kontraktet med Gent sträcker sig till 2021.

Fotnot: Efter förra säsongen fick dansken pris som allsvenskans bästa mittfältare och allsvenskans mest värdefulle spelare under galan Allsvenskans Stora Pris.

ARTIKELN HANDLAR OM