Novakovic tränare i nytt AIK-samarbete

Bekräftar: Får jobba med de klubbar som betytt mest för mig

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

AIK utökar samarbetet med division 1-klubben Vasalund.

Som ett första steg blir AIK-profilen Nebojsa Novakovic tränare för samarbetsklubbens a-lag.

– Mitt uppdrag är att vinna så många matcher som möjligt med Vasalund och samtidigt utveckla spelare som når en nivå som intresserar AIK, säger Novakovic i ett pressmeddelande.

AIK och Vasalund har tidigare samarbetat på ungdoms- och U21-nivå. Nu utökas arbetet klubbarna emellan till att även gälla seniornivå.

– För AIK är detta två saker. Dels är det ett ledar- och spelarförädlingssteg som AIK saknat sedan samarbetet med Väsby United fungerade som bäst. Det andra är att Vasalunds IF idag arbetar på plats längs den blåa linjen där AIK i och med detta samarbete blir en tydligare målbild för de spelare och ledare som vill nå elitseniorfotbollen i Stockholm, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

”Klubbarna som betytt mest för mig”

Som en första åtgärd blir AIK-profilen Nebojsa Novakovic tränare för Vasalunds a-lag i division 2.

– Jag får möjlighet att jobba i de två svenska klubbar som betytt mest för mig och det känner jag en stor stolthet över. Mitt uppdrag är att vinna så många matcher som möjligt med Vasalund och samtidigt utveckla spelare som når en nivå som intresserar AIK, säger Nebojsa Novakovic.

Novakovic kommer närmast från ett uppdrag som tränare för AIK:s U19- och U16-lag och assisterade dessförinnan klubbens a-lagstränare Rikard Norling.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.