Osäkerhet kring City-stjärnans knäskada

FOTBOLL

Hinner Gabriel Jesus återuppstå i tid till VM?

Nästa vecka ska Manchester City-stjärnan resa till Barcelona för att undersöka om skadan han ådrog sig på nyårsafton är en korsbandsskada, rapporterar den spanske journalisten José Alvarez Haya.

Det var en tårögd Gabriel Jesus som leddes av planen i det oavgjorda mötet mot Crystal Palace på nyårsafton.

Manchester Citys tränare Pep Guardiola har tidigare sagt att knäskadan väntas hålla 20-åringen borta från spel i fyra till sex veckor.

Nästa vecka ska brasilianaren träffa den spanske knäspecialisten Ramon Cugat i Barcelona. Manchester City säger att mötet är inplanerat sedan tidigare och att det inte finns något nytt att rapportera om Gabriel Jesus skada.

Avgörande för anfallsjakt

Den spanske sportjournalisten José Alvarez Haya rapporterar dock att City inte är säkra på vilken sorts skada Jesus ådragit sig och att undersökningen i Barcelona kommer att bli avgörande för om klubben försöker värva en ny anfallare i januari.

Skulle det visa sig vara en allvarlig korsbandsskada, vilket enligt José Alvarez Haya inte är uteslutet, blir Gabriel Jesus borta betydligt längre än fyra till sex veckor. Förmodligen kommer han i så fall att missa sommarens fotbolls-VM i Ryssland.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Skytteligatoppen – Premier League 00:15
Foto: Reuters
ARTIKELN HANDLAR OM