Elfsborg krossade Brommapojkarna

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Bangura slog till två gånger om

1 av 8 | Foto: '24: 1-0 Stefan Ishizaki klackar fram bollen till Johan Larsson...

Tre drömmål före paus. Och tre nya mål efter.

Elfsborg körde över Brommapojkarna med 6-0.

– Det är tennissiffor, klart man skäms lite, säger Bojan Bojan Djordjic.

Elfsborg körde över Brommapojkarna i den första halvleken på hemmaplan. I den 24:e minuten började målskyttet efter att Stefan Ishizaki klackat bakåt till Johan Larsson som klippte till. Bollen gick rakt i upp krysset bakom Niklas Westberg i målet.

– En standarträff, nej, en lyckoträff. Jag skjuter en del så det är kul att någon går in ibland, säger Larsson till C More.

Tre minuter senare tog Mohamed Banguras över showen. Elfsborgs nyförvärv hade bara gjort ett mål inför matchen, men i den första halvleken mot BP slog han till med två. Det första kom efter ett skott i krysset. 3-0 kom tre minuter före paus efter att Bangura placerat in bollen, också det en riktig drömträff.

– Det är två jättefina mål, säger Larsson som inte ville bedöma vilket av målet i första halvlek som var snyggast.

"Är inte superettan"

Elfsborg överkörning fortsatte i den andra halvleken. Tom Söderberg satte först 4-0 innan Henning Hauger ökade på till 5-0 tre minuter senare. Fyra minuter från full tid satte Lasse Nilsson 6-0. Hans sjätte mål för säsongen.

– Det är tennissiffor, klart man skäms lite. De är bättre än oss, men vi lär oss något. Det här är allsvenskan, inte superettan. Fan det är inget mer att säga, upp med huvudet grabbar så kör vi, säger Bojan Djordjic till C More och fortsätter:

– Vi måste se positivt på det här, man lärt ju sig, eller hur. Förlust med 1-0 eller 6-0 spelar ingen roll.

Tvåmålsskytten Bangura var desto gladare efter matchen:

– Det är underbart. Det var bra mål och vi behövde det. Vi ville komma tillbaka efter senaste matchen så att göra många mål är bra för oss. Det är inte så viktigt för mig att göra mål, det viktigaste är att vi tar tre poäng, säger han till C More.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM