Klart: Supertalangen väljer Man United

Wilfried Zaha presenterad i dag: ”Jag vill tacka Palace”

Efter en månad av spekulationer står det nu klart.

Wilfried Zaha, 20, är klar för Manchester United. Det meddelar de båda klubbarna idag på sina respektive hemsidor.

– Jag vill tacka Palace ägare för att de gjort flytten möjligt, säger Zaha.

Han har beskrivits som ett av engelsk fotbolls största löften just nu och har kopplats samman med flera klubbar i Premier League. Idag står det klart att Manchester United dragit den längsta stickan och gjort klart med Wilfried Zaha.

”Manchester United, Crystal Palace och Wilfried Zaha har nåt en överenskommelse som gör att spelaren ansluter till Manchester United i juli 2013. Zaha kommer att genomgå sin läkarundersökning idag (fredag 25:e januari).

”Det kommer inte att lämnas några ytterligare kommentarer förrän Wilfried ansluter till United i juli 2013.” skriver Manchester United på sin hemsida idag.

Debuterade mot Sverige

20-årige Zaha gjorde sin debut för det engelska landslaget i höstens träningsmatch mot Sverige. 

Den offensive yttern är fostrad i Crystal Palace och har spelat för klubben sedan 2002. Han kommer att spela klart säsongen med sin moderklubb för att ansluta till United i sommar.

– Jag är glad över att komma till Manchester United och göra slut på den sista tidens spekulationer. Jag vill tacka Palace ägare för att de gjort övergången möjlig, men oavsett det så kommer mitt fokus de kommande fem månaderna vara på Crystal Palace enbart, säger Zaha.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN