Chanko sågar guldkandidaten: ”Har ingen respekt för AIK”

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

AIK har för dåligt mittfält och anfall för att tillhöra toppen.

Det är Louay Chankos dom efter att Syrianska pressat guldkandidaten.

– Jag har i fortsättningen ingen respekt för AIK, ­säger han.

Louay Chanko är inte imponerad av AIK. En timme har gått sedan den mållösa matchen på Friends arena och mittfältaren kostar på sig att vara besviken över att de inte vann.

För Syrianska radade upp fel, säger han, men AIK:s brister var tydligare.

– De har boll men det händer inget.

I matchen hade AIK ägt första halvlek och Kennedy Igboananike hade lyft en boll i stolpen. Andra halvlek hade varit Syrianskas och Dinko Felic hade nickat ett inlägg från Chanko en hårsmån utanför.

”Är inget guldlag”

Enligt Louay Chanko verkar inte AIK:s problem vara just den andra halvleken i mötet med hans lag. Syrianskas mittfältare har sett tre av AIK:s matcher den här säsongen och tvivlar på att de svartgula kommer att tillhöra toppen i årets allsvenska.

– Jag tippar dem inte som ett guldlag, säger han.

Topp tre?

– Då ska de ha flyt. Allt måste funka i så fall. Förra året gick det inte så bra men då låg de ändå däruppe, så de kanske kan komma topp fem i år.

Chanko pekar ut två huvudsakliga brister. Mittfältet och anfallet.

– Jag tror inte att AIK kommer rulla så mycket boll i år. Man såg i andra halvlek i dag att de får problem att skapa chanser eftersom bollen inte går genom deras mittfält.

Han lägger till:

– De ska ha en vassare anfallare också. Kennedy ska inte behöva stå för allt där framme. De behöver mer fart. När Henok Goitom kommer tillbaka kanske det funkar bättre.

”Ingen bra centralt”

AIK har två poäng på två omgångar, vilket är lika bra som 2010 och sämre än -09, -11 och -12. Louay Chanko tycker sig se att problemet är att spelarna inte utvecklas och blir bättre.

– Nu när jag ser AIK spela har jag ingen respekt för dem. Jag tycker inte att de har någon bra central spelare förutom den unga (Robin Quaison). Han är en stor talang och Helgi Danielsson är också bra, men jag tycker att många andra ska ta större steg.

Om det är som du säger, vad innebär det i förlängningen för AIK?

– Det är inte mina problem. Jag tänker mer på vårt spel.

ARTIKELN HANDLAR OM