Herrlandslaget i fotboll

Rosenborg vill släppa Hamrén

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Förbundskaptenen kan jobba heltid från 1 juni:
”Det är positivt”

Rosenborg vill släppa Erik Hamrén till svenska landslaget i förtid – redan till 1 juni.

Motkravet är att den norska klubben vill ha ytterligare betalt.

– Vi är nöjda med lösningen vi har nu. Men vi är beredda att ta en diskussion, säger Lars-Åke Lagrell.

Erik Hamrén får chansen att slippa träna Rosenborg för att helt koncentrera sig på det svenska landslaget.
Erik Hamrén får chansen att slippa träna Rosenborg för att helt koncentrera sig på det svenska landslaget.

Erik Hamrén ska egentligen ta över som svensk förbundskapten på heltid från och med 1 september.

Men i dag avslöjar norska VG att Rosenborg skickat ett brev till Svenska Fotbollförbundet och föreslagit att Hamrén lämnar uppdraget i Trondheim redan 1 juni.

Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell bekräftar att brevet nått honom under onsdagskvällen.

– Jag vet från tidigare förhandlingar med Rosenborg att det inte bara handlar om en vänlig gest utan att det finns en ekonomisk sida också, säger Lars-Åke Lagrell till Sportbladet.

Priset: Fem miljoner...

Det var en mäktig dragkamp som utspelade sig i höstas när Svenska Fotbollförbundet ville ha Rosenborgs kontraktsbundne tränare Erik Hamrén som ny svensk förbundskapten.

Det slutade med att Svenska Fotbollförbundet fick betala Rosenborg, enligt uppgift cirka fem miljoner kronor, för att få tillgång till Hamrén på deltid till och med 1 september parallellt med att han är tränare på heltid i Rosenborg.

Enligt VG är det Hamrén som nu uttryckt en vilja att få lämna tränarjobbet i Rosenborg i förtid eftersom han känt sig sliten av de dubbla uppdragen.

Dessutom uppges Rosenborg ha klart med Hamréns efterträdare: antingen tar Stabaeks Janne Jönsson över direkt i sommar eller så kliver Nils Arne Eggen in som tillfällig tränare innan Jönsson blir permanent tränare från årsskiftet.

...och nu krävs 1,5 till

Skulle Hamrén bli tillgänglig från 1 juni skulle det innebära att Hamrén får gott om tid att på heltid förbereda sig inför höstens EM-kval med svenska landslaget.

– Det är positivt om Erik kan komma loss tidigare. Samtidigt har vi redan en bra överenskommelse med Rosenborg. Vi har anpassat vår budget och organisation till att Hamrén är vår från och med 1 september, säger Lagrell.

Enligt uppgifter skulle en förtida lösen av Erik Hamrén kosta det svenska förbundet cirka ytterligare 1,5 miljon kronor.

– Jag kommenterar inga summor i avtalen. Men det stämmer att det finns ett pris vi ska betala om vi kommer med det förslaget. Det har vi inte gjort. Det här är helt och hållet Rosenborgs initiativ nu, säger Lars-Åke Lagrell och lägger till:

– Och jag tror inte det är en slump att det läckt ut att de gärna ser den här lösningen. Det är ett utspel från Rosenborg.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll