”Det var min sista match med Inter”

FOTBOLL

Tårögd Mourinho lämnar för Real Madrid

José Mourinho har gjort det igen.

Portugisen utmanövrerade sin gamle läromästare Louis Van Gaal fullständigt och säkrade Inters första Champions League-titel på 45 år.

Efter matchen bekräftade Mourinho att han lämnar klubben för Real Madrid.

– Jag vill bli den enda coachen att vinna Champions League med tre olika klubbar, säger Mourinho till TV RAI.

José Mourinho har återigen skrivit fotbollshistoria. 47-åringen fick sträcka händerna i vädret efter 90 minuter på Santiago Bernabéu och firade sin andra Champions League-titel. Han är den blott tredje tränaren, tillsammans med Ernst Happel och Ottmar Hitzfeld, som vunnit turneringen med två olika klubbar.

Lämnar klubben efter titeln

Efter segern bekräftade José Mourinho att matchen var hans sista för klubben. Han lämnar Milano med en perfekt säsong som mästare i ligan, cupen och Champions League bakom sig. Och han gjorde det med dagens matchboll under armen.

Var det här din sista match med Inter?

– Ja, svarade Mourinho i tysta SAT1.

Går du till Real?

– Ja.

– Det är bara Real som uttryckt ett intresse för mig, men jag har inte talat med någon ännu och har inte skrivit på något. Jag lovade att jag skulle göra det efter finalen. Men jag stannar inte när jag vunnit och jag har vunnit allt här, säger Mourinho till Sky TV.

”Vill inte gråta”

Mer än så ville inte den tårögde 47-åringen säga om flytten.

– Det här gör mig väldigt ledsen. Jag har blivit en del av Inters historia och jag vill inte prata om något annat. Om jag pratar om det kommer jag att gråta och jag vill inte göra det.

Efter matchen kramade portugisen om motståndaren och förre läromästaren Louis Van Gaal. Holländaren var Mourinhos chef när portugisen assisterade honom under tre år i Barcelona i slutet på 90-talet.

– Han var en fantastisk coach och tränare som alltid gjorde alla analyser för Barcelona och studerade våra motståndare. Jag brukade även låta honom coacha i matcherna ibland. Men jag kunde inte ana att han skulle bli en så fantastisk coach. Han är en av de bästa i världen, sade Van Gaal inför mötet på mäktiga Bernabéu.

I kväll fick han se sig besegrad av sin gamle elev. Mourinho ställde upp Inter taktiskt perfekt och kunde sedan följa sitt lag spela bort Bayern München efter två individuella prestationer av anfallaren Diego Milito.

Nu stannar portugisen i segerstaden.

ARTIKELN HANDLAR OM