”Det har funkat bra mellan Zlatan och mig”

FOTBOLL

MONTMELÓ. Han har fått guldbollen, plockat hem sex historiska titlar med Barcelona och är på god väg att bli Europas bäste målskytt den här säsongen.

Vid 22 års ålder tänker Lionel Messi också ta klivet in i VM-historien.

Men först ska han vinna ligan på söndag och summera en säsong där han fått svenskt sällskap i anfallsspelet.

– Jag tycker att det har fungerat bra med Ibra, men det har det gjort med Bojan, Pedro och Henry också, säger Argentinas superstjärna till Sportbladet.

Bara några dagar återstår av Primera División och efter förra årets överlägsna ligaseger är ledningsmarginalen till ärkerivalen Real Madrid i år bara en poäng inför sista omgången. På söndag möter Barcelona Valladolid i årets mesta måstematch på Camp Nou.

När Sportbladet träffar Messi i samband med att han och Valencias David Villa presenterar en ny fotbollssko på Barcelonas Formel 1-bana i Montmeló, vet Messi själv mycket väl vilka förväntningarna är på Barça inför sista matchen.

– Vi är bara beroende av oss själva, men vi vet också att det kommer bli en svår match eftersom så mycket står på spel. Jag hoppas vi kan fortsätta med det spelet vi presterat hittills i år och slå Valladolid på söndag. Men inget är säkert. Det blir svårt, men det behövs bara en sista ansträngning, säger Messi.

”Alla Barças anfallare är bra”

Om du summerar säsongen, hur tycker du att samarbetet med Zlatan Ibrahimovic har fungerat?

– Jag tycker att det har gått bra, det visar statistiken, med Ibra, men också med Bojan, Pedro och Henry eller vem som nu spelat. Alla har gjort mål och jag tycker att alla Barças anfallare är mycket bra. Hela laget har jobbat bra ihop, säger Messi till Sportbladet.

Villa-spekulerar inte

Han vill inte spekulera i ryktet som placerar David Villa i Barcelona nästa år, men har sin uppfattning klar angående Valencia-anfallarens egenskaper.

– Villa har kvalitéer att passa in i vilket spelsystem som helst.

Leo Messi har gjort 32 mål i år och på frågan om han skulle byta sin nya fotbollssko mot den internationella guldskon, som tilldelas Europas bäste målgörare, är argentinaren diplomatisk.

– Jag skulle gärna vilja ha guldskon också. Det hade varit en fantastiskt stor framgång för mig. Förhoppningsvis kan jag lyckas med det.

Vill ge valuta för pengarna

Hur sugen är du på att spela VM?

– Väldigt sugen. Jag kan inte komma på ett bättre sätt än att avsluta ligan med att vinna och sen åka på VM, spela med Argentina och visa alla att vi ger valuta för pengarna och spelar riktigt bra fotboll.

Du anses vara världens bäste spelare, vem är enligt dig världens näst bäste efter Leo Messi?

– Det är jättesvårt att säga, i nuläget finns det flera riktigt bra spelare. Det är svårt att säga vem som är etta, tvåa eller trea, för mig skiljer det väldigt lite. Men det är helt klart att det spelas fotboll på väldigt hög nivå just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM