Brasilien petar superstjärnorna

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Ronaldinho, Adriano och Ronaldo utanför truppen

Brasiliens förbundskapten Dunga var omutlig mot landets gamla fotbollshjältar.

Ronaldinho, Ronaldo, Roberto Carlos, Adriano och kanske allra mest förvånande Milans Pato står alla utanför truppen till VM.

– De spelarna vi har valt är vinnare. Det är inget snack om att de är redo att hjälpa Brasilien att nå sitt mål, säger Dunga enligt AP.

Ronaldo och Adriano har båda fått fart på målskyttet efter att ha återvänt till den brasilianska ligan. Men något VM blir det inte för stjärnorna.

”Tungna att ta ett belut”

– Vi gav Adriano ett antal chanser. Men tillslut blev vi tvungna att ta ett beslut, säger Dunga enligt AP.

Inte heller Ronaldinho får åka till VM. 30-åringen har efter ett trögt förstaår stundtals visat vad han kan i Milan men det räcker inte för att få åka till Sydafrika om Dungas 23-mannatrupp förbli skadefri.

Inte heller veteranens lagkamrat i Milan Alexandre Pato fick någon plats i truppen. Anfallarne har haft skadeproblem under året men petningen är ändå en rejäl skräll från den förre storspelaren Dunga.

Omdiskuterat lär även beslutet bli att peta Santos 18-åriga superlöfte Neymar bli.

Tog bara ut 23 spelare

Anfallaren utgjorde, tillsammans med inlånade Robinho, ett fruktat anfallspar i Santos som gjorde över 100 mål på 30 matcher i den inhemska ligan.

– Vissa spelare är extremt talangfulla, men vi måste testa dem innan vi tar ut dem till VM.

Förbundskaptenen valde att bara ta ut 23 spelare, tillskillnad mot de flesta andra som väljer 30. Brasilien har därmed ytterligare sju platser som kan bli aktuella vid skador på huvudtruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM