”Wayne vill lämna”

Sir Alex bekräftade ryktet på presskonferens

Sir Alex Ferguson har bekräftat ryktena: Wayne Rooney vill lämna United. Under en presskonferens beklagade tränaren sin adepts beslut.

– Vi är lika förvånade som alla andra, vi kan inte riktigt förstå varför han vill lämna, säger Ferguson enligt klubbens hemsida.

Sir Alex Ferguson bekräftar nu officiellt att Rooney vill lämna det United som anfallaren blivit synonymt med.

– Vi förstår det inte, men Wayne är säker på att han vill lämna, säger Ferguson.

Spelar inte mot Bursaspor

Presskonferensen var inför Champions League-mötet med Bursaspor. Ferguson berättade, med ett leende på läpparna, att Rooney inte kommer att spela och hänvisade till den fotskada som varit en del av bråket mellan anfallaren och hans tränare.

Rooney har hävdat att han är skadefri medan Ferguson fortsatt insistera att han bänkat sin stjärna på grund av skadan.

Andra har hävdat att Rooney i själva verket bänkats på grund av sitt trassliga privatliv efter prostitutionsskandalen, att de negativa skriverierna infekterat Rooneys relation med Ferguson.

Vissa menar att en infekterad lönedispyt är bakgrunden till att Rooney nu kräver att få lämna United. Rooney lär också vara besviken på Uniteds oförmåga att locka stora spelare till klubben den senaste tiden.

– Jag var på kontoret den 14 augusti när David (Gill, klubbchef) ringde mig för att berätta Rooney inte tänker skriva på ett nytt kontrakt. Jag blev chockad. För bara några månader sedan sa han att han spelade för den bästa klubben i världen, säger Sir Alex.

Ferguson kallade till ett privat möte med Rooney.

– Det enda jag sa åt honom var att respektera klubben. Jag är tveksam till att han gjort det, med allt som skrivits om bråk mellan mig och honom och sånt nonsens.

Storklubbarna köar

Att Sir Alex nu bekräftar det alla redan misstänkte lär inte minska spekulationerna kring vilken Rooneys nya klubbadress blir. Tränaren ansåg att situationen var på väg att bli ohållbar.

– I läget vi är i var vi tvugna att klargöra saker för fansen, för det vi såg i lördags av inte acceptabelt. När vi fick 2-2 (mot West Brom) och de sjöng Wayne Rooney så blir det en press på spelarna och det är inte bra för laget, så vi var tvungna att klargöra för att ställa allt till rätta.

En kontroversiell övergång till lokalkonkurrenten City har nämnts som en möjlighet som anfallaren dessutom är öppen för. Real Madrid är intresserat, så även Chelsea.

Hur det än blir lär Rooney inte behöva vänta på anbuden.

I dagens läge har Rooney 20 månader kvar på sitt kontrakt med United. I takt med att månaderna tickar ner, på ett kontrakt alla vet inte kommer att förlängas, minskar värdet på en försäljning.

Transferfönstret i januari kan vara Uniteds sista chans att håva in storkovan och därmed ge lite respit åt en ansträngd och skuldtyngd ekonomi.

De 3 senaste Manchester City–klippen

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN