Askmolnet stoppar AIK-stjärnorna

avKristoffer Bergström

Antonio Flavio och ­Jorge Ortiz har kämpat mot sina skador utan hjälp av AIK:s läkare Magnus Lind.

Askmolnet har tvingat Lind att åka taxi över halva Europa.

– Jag är fast i Tyskland och hinner inte ens hem till matchen mot Kalmar, säger han.

Foto: LASSE ALLARD
MISSAR MATCHEN Antonio Flavio är en av AIK-spelarna som inte kunnat få den läkarhjälp han behövt och missar därför kvällens match mot Kalmar.

Det är rena bottenmötet mellan de två ­senaste årens svenska mästare. Men näst­jumbon AIK åker till Kalmar utan Flavio och Ortiz, som i veckan har rehabat sina skador.

Fast i England

Tanken var att Magnus Lind skulle hjälpa sydamerikanerna i förberedelserna, men askmolnet som orsakar flygstopp i Europa låste fast AIK:s läkare i England.

– Jag skulle ha kommit hem i torsdags och direkt hållit mig uppdaterad och varit med laget på träningen. Nu har det varit omöjligt, säger Lind.

Ska du åka på Kalmarmatchen?

– Nej, jag hinner inte till Sverige. Ibland är jag med på bortamatcher, men ­ibland får jag ställa in. Just nu åker jag taxi i Tyskland för att kämpa mig hem.

AIK har två lagläkare, men Bengt-Olov Tengmark kände inte till att Lind hade problem med flyget, utan räknade med att han höll koll på skadorna. Enligt AIK-tränaren Mikael Stahre ska läkarnas uppgift ändå inte överdrivas.

– De är mer övergripande och har hand om den avancerade delen av undersökningen. I den dagliga verksamheten har vi naprapater som är med och knådar. De är fortfarande med på matchen.

Hur har det påverkat att ni inte har haft er läkare?

– Alltså, det är inte så att jag har fått gå in och känna på skadorna.

Blir kompakt bakåt

Förutom Flavio och Ortiz har också målvakten Kenny Stamatopoulos skadeproblem och tvingas avstå. Ändå är Stahre optimistisk och korthuggen när han svarar på hur man besegrar Kalmar:

– Med kompakt defensiv och bra offensiv.

ARTIKELN HANDLAR OM