Svenska truppen till januariturnén

FOTBOLL

I Hamréns senaste trupp – nio spelare får debutera

Sydafrika och Moçambique – det är lagen Sverige kommer ställas mot under 2011 års januariturné.

Nio spelare får då A-landslagsdebutera.

– Det var en tidig julklapp, säger Niklas Backman som fick avbryta en jullunch med sin farmor och farfar för att ta sig till Stockholm.

Foto: AIK-backen Nicklas Backman är en av debutanterna i landslaget på vinterturnén.

I dag presenterade Erik Hamrén det svenska landslaget som åker på januariturnén. Denna trupp innehåller nio spelare som får A-landslagsdebutera.

En av debutanterna är AIK-backen Niklas Backman, 22.

– Han har en vinnarskalle och är duktig på att bryta in framför motståndarna. Sedan har han speed och han känns spännande. Jag vill att våra mittbackar ska bli mer spelförande. Det är viktigt att vi får fram spelare med teknik, mod och spelförståelse som klarar av det, säger Erik Hamrén.

"En chock"

Backman själv blev förvånad över beskedet.

– Det kom som en chock när jag fick reda på det i morse. Det var en tidig julklapp, en bra morgon. Farmor och farfar hade bjudit ut med på jullunch men jag fick ställa in den, jag tänkte att det här kunde vara roligt. Det var bara att sätta sig i bilen och dra hit, säger A-lagsdebutanten.

– Jag har spelat med många av killarna i U21 tidigare, det ska bli kul. Vi får väl se om det blir en hel match eller inte. Det är en ganska lång bit kvar till det riktiga A-landslaget. Men det ska bli kul att följa med här och att få visa upp sig lite.

De övriga debutanterna i truppen är Pär Hansson, Viktor Noring, Pierre Bengtsson, Marcus Nilsson, Emil Salomonsson, Nordin Gerzic, Jiloan Hamad och Ivo Pekalski.

Köpenhamn stoppade sina

Landslaget åker till Sydafrika där man kommer vara mellan den 14 och 23 januari. Matcherna spelas den 19 och 22 januari.

Truppen innehåller som vanligt bara spelare som spelar i Norden då de andra ligorna är mitt i brinnande säsong under den tiden. Som Sportbladet tidigare har avslöjat stoppade FC Köpenhamn alla sina svenska spelare då de är med i Champions League.

Även Rosenborgs spelare blev stoppade då de har ett träningsläger inplanerat.

Förra året mötte Sverige Oman (1–0-seger) och Syrien (1–1).

Se den svenska landslagstruppen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM