”Det är bedrövligt”

FOTBOLL

Ännu en match fick avbrytas på Söderstadion

Det är scenerna som ingen med ett riktigt Hammarby-hjärta ville se igen.

Ännu en match fick avbrytas på Söderstadion sedan åskådare kastat in saker saker på planen och mot linjedomaren.

– Det är inget kul att stå här igen och diskutera det här. Det är bedrövligt, säger Hammarbys VD Henrik Appelqvist.

Åtta minuter återstod av matchen mellan Hammarby och Helsingborg på Söderstadion när en av linjemännen fick ett förmål kastat mot sig på långsidan där Bajens klack är placerad.

Spelarna lämnade planen

Linjemannen Daniel Wärnmark sprang in på planen och huvuddomare Markus Strömbergsson bröt matchen. Spelarna lämnade planen direkt och domarna satte sig i möte med matchdelegater och säkerhetspersonal.

Redan några minuter tidigare avbröt Strömbergsson matchen en kort stund, då publiken kastade in föremål på Wärnmark efter Helsingborgs 2–0-mål.

Så sent som i augusti inträffade en liknande händelse under matchen mot Malmö FF. Malmös högerback Jon-Inge Höjland fick ölstänk på sig i samband med ett inkast och domare Peter Fröjdfeldt bröt matchen.

”Det är bedrövligt”

Precis som då återupptogs matchen efter en stund. Helsingborg vann med 2-0 men efteråt handlade snacket återigen om annat än fotboll.

– Vad säger man... Det är inget kul att stå här igen och diskutera det här. Det är bedrövligt, säger Hammarbys VD Henrik Appelqvist till PPV.

Nu väntar rapport till svenska fotbollförbundet.

– Det blir en behandling av disciplinnämnden, vi får se vad som händer. Det är tråkigt att det här ska utövas på Söderstadion varje gång, säger Appelqvist och syftar på att det finns fler arenor i Sverige där det kastas in saker från publiken.

– Jag har noterat det i media men det är någon annans problem.

Han är osäker på hur Hammarby ska få bukt med problemet men har ett förslag.

– Vi får väl ha ett enda stort nudistläger här.

ARTIKELN HANDLAR OM