”Mål-Otto” ska rädda Degerfors kvar i superettan

FOTBOLL

Minnesfond har redan dragit in 150 000 kr

Foto: vill rädda degerfors Legendaren Ulf Ottosson ligger bakom minnesfonden ”Gunnars Minne”, som på bara två dagar dragit in 150 000 kr till Degerfors IF. Här ses ”Mål-Otto” efter avancemanget till superettan hösten 2004.

Operation ”Rädda Degerfors kvar i superettan” har blivit en succé.

Efter bara två dagar har nästan 150 000 kronor samlats in.

– Viktigt nu att vi knyter näven, säger legendaren Ulf ”Mål-Otto” Ottosson.

Under onsdagen drogs det igång en insamling för att ge extra ekonomiskt stöd åt Degerfors IF inför slutspurten av Superettan. Insamlingen heter "Gunnars Minne".

- Jag har spelat i Degerfors IF i stort sett hela min karriär och lider verkligen när det går dåligt för laget, säger den forne målkungen Ulf Ottosson, en av initiativtagarna till insamlingen, till klubbens hemsida.

Hedrar Gunnar Rydholm

- Det som utlöste det hela var en kombination av en idé i Vulkanernas gästbok, Degerfors IF:s tabellposition och det dystra beskedet att den store supporten, eldsjälen inom DIF, Gunnar Rydholm hastigt lämnat oss.

Intresset för att ge sitt bidrag till Gunnars Minne och stödja Degerfors IF i kampanjen "Rädda DIF kvar i Superettan" har varit enormt sedan insamlingen startade i onsdags förmiddag. Klockan 16 på torsdagen hade redan 148 000 kr kommit in, rapporterar Degerfors hemsida.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan