"Det var en parodi"

FOTBOLL

Kim slogs mot regnet - nu väntar Spanien

Foto: Kim Källström slogs mot regnet.

SOCHAUX

Spanien på Råsunda?

Äh, Kim Källström har mött värre motståndare.

I går stod han mot både ett vilt kämpande Sochaux - och något som liknade syndafloden själv.

Utbytt med säsongens sämsta betyg (4 av 10) i prestigetidningen L´Equipe.

Behöver vi plötsligt vara oroliga för Kim Källströms form inför EM-kvalet?

Nej, knappast.

Under en femtonminutersperiod i första halvlek av Lyons bortamatch mot Sochaux regnade det så hårt att Noa förmodligen redan samlat ihop sju par av varje art och tagit sikte på Arken.

Visserligen minskade regnet, men planen förblev vattensjuk. Att bedöma spektaklet på samma sätt som en vanlig fotbollsmatch vore därför direkt felaktigt.

"Som en swimmingpool"

- Att spela på blöt plan är en sak, men det här var ju som att spela i en swimmingpool. Första halvlek var en riktig parodi, det var fullständigt omöjligt att spela. Man såg ingenting, hörde ingenting" Det bara plaskade runt omkring en. Det måste ha sett rätt roligt ut, säger Kim Källström till Sportbladet.

Nu åker Kim Källström till Stockholm för EM-kvalen, och han gör det med en positiv känsla i kroppen:

- Formen är jättebra. Det är med glädje och tillförsikt jag åker dit.

Spanien först - hur ser du på motståndet?

- Tufft. Ett ruskigt bra, spelande lag - men samtidigt har ju de också sina svagheter. De förlorade senast, och det är så jämt på den här nivån att de som har en bra dag och lite flyt är de som vinner.

Sedan VM har fyra tongivande spelare försvunnit från startelvan. Hur påverkar det?

-Vet inte - men de har försvunnit, och då är det slutdiskuterat. Vår verklighet som spelare är att de inte är där. Okej, då accepterar vi det och spelar ändå. Tycker folk inte att vi som är där duger kan inte vi göra så mycket åt det.

Källström tror inte heller att den turbulens som präglade den förra landslagssamlingen kommer att spilla över på den här:

- Nej, alla är så professionella. Det finns regler, några bröt mot dem och då blir det givetvis bestraffning. Så måste det vara - annars behöver vi inte ha regler. Och hade anarki funkat hade nog fler använt sig av det. Erik Niva

ARTIKELN HANDLAR OM