Umeå på jakt efter ny brasiliansk superstjärna

FOTBOLL

Världens främsta spelar kvar i Umeå – men klubben gapar efter mer.

De vill ha nummer tre också.

– Vi har haft kontakt med Christiane under hösten, säger fotbollsansvarige Roland Arnqvist.

Foto: Umeå kan få två av världens bästa spelare i laget.

Umeå vill sammanföra Brasiliens två bästa spelare. Dirigenten och bollvinnaren Christiane fick i gårdagens gala pris som världens tredje bästa – och nu letar hon ny klubb.

Ingen ny liga

Christiane dominerade under sina tre år i Bundesliga. Hon vände hem med löfte om en ny inhemsk liga, men den har fortfarande inte startats.

– Det var ledsamt att komma hem till Brasilien och inte få spela. Nu vill jag spela någon annanstans, kanske åka till Europa igen, sa Christiane på gårdagens presskonferens.

Marta tror att det blir ett lyft för lagkamraten från VM i Kina att flytta till Europa. Och skulle Christiane välja Umeå så gynnar det båda stjärnorna.

– Det är bra för mig och för henne. Då kan vi träna och spela ihop, säger Marta.

”Har alla ingångar”

Christiane vill till Europa, Marta vill ha henne till Sverige. Självklart är Umeås ledning intresserade.

– Vi har sonderat terrängen men det har inte mynnat ut i ett kontraktsförslag. Vi är nöjda med truppen, men helst av allt vill vi ha hit henne, säger sportchefen Roland Arnqvist.

Arnqvist vet i nuläget inte vad Christiane skulle kosta att knyta till sig. Men efter två raka Uefa Womens Cup på 2000-talet har Umeå har gott rykte i Fotbollseuropa.

Dessutom har Roland Arnqvist andra metoder att ta till.

– Vi har Marta och Elaine i laget, men så känner jag flera personer runt deras landslag. Så vi har alla ingångar vi behöver.