LYCKAN I LYON

FOTBOLL

Kim Källström efter ny succé: "Det kan inte bli bättre"

Foto: KUNG I MITTEN - OCH MÅLSKYTT Lyon krossade Marseille i prestigemötet i Frankrike. Och Kim Källström gjorde mål för andra matchen i rad. Bollen studsade ut till Källström när han stod strax utanför straffområdet. En kall bredsida med högern hittade rätt och innebar 4–1 för Lyon.

MARSEILLE

En magisk kväll på Stade Vélodrome, tre poäng med hem, första egna ligamålet.

Var det något mer du önskade dig, Kim Källström?

- Nej. Här fanns allt.

Foto: SUPERSTJÄRNOR Brasilianaren Juninho hoppar upp i Kim Källströms famn efter Kims 4-1-mål. Nu är svensken stor i Europas bästa klubb.

När Kim Källström kom in på Stade Vélodrome gick han runt och bara njöt av hemmapublikens otroliga ljudkuliss.

Sedan var han med och sänkte ljudet.

Redan efter en minut tog han tag i en andraboll, stötte in i straffområdet och sköt via målvakten Cédric Carrasso - i stolpen.

- Där skulle jag ju gjort mål så klart"

Kim Källström är lycklig när Sportbladet träffar honom. Det har gått en knapp timma sedan årets match i fransk fotboll, en match han inte ens skulle spelat.

Men en magsjuk Tiago öppnade dörren - och Kim klev in.

- Jag vet min roll, Tiago har varit bra och gjort en massa mål. Men det är i de här matcherna det händer. När jag får chansen måste jag ta den.

Och han tog den.

Som han tog den.

"Sjuk stämning"

Kims stolpträff var början på en suverän första halvlek från OL:s sida. De chockade Marseille, under långa perioder kom OM knappt över mittlinjen.

- De har väl inte förlorat hemma sedan i fjol, och stämningen är helt sjuk här - men vi sa att vi skulle gå ut och försöka vinna, säger Kim.

Han sprang mest av alla (enligt Canal Plus digitala mätverktyg) och dirigerade med svepande crossbollar, medan Malouda och Govou kastade sig in i räder från sina kanter.

- Om man är i form och huvudet sitter där det ska så springer man mycket. Då känns det inte att man är trött, säger Kim.

Marseille var tröttare, och den klumpige vänsterbacken Taiwo spårade ur i andra halvlek. Dobbarna i ryggen på Malouda lär ge en lång tids avstängning.

- Helt idiotiskt. Han borde få två månader för det, säger Kim.

Slog till med högern

Frustrationen var, för all del, förståelig.

Juninho, världens bäste frisparksskytt, hade visat varför han kallas så med ett konstverk till frispark från 25 meter.

Och när unge Benzema stötte in 2-0 såg matchen ut att vara över. Utvisningen på Taiwo borde avgjort alltihop, men i stället blev matchen förryckt. OM reste sig, Franck Ribéry Maradona-dribblade fram bollen till Bamogo - och så var det match igen.

- Domaren tappade matchen, det blev en konstig rytm och vi tappade spelet, säger Kim Källström.

Två Lyon-mål senare var allt över. Det sista krönte Kim Källströms största kväll hittills i Lyon. En retur från ett Benzema-avslut hamnade i gapet, och han drog till"

- Med högern. Den kunde lika gärna hamnat på andra våning. Det är klart att det är skönt att göra mål, det är ju det som syns, säger Kim.

Den stora prestationen var inte skottet, utan att han var där, på rätt ställe. 

Och efter 4-1 mot serietvåan, åtta poängs försprång i ligan och åtta raka vinster tvivlar han inte på att han hamnat rätt på alla sätt.

- Det kan inte bli bättre än så här, säger Kim.

Simon Bank