Från flipp till flopp

FOTBOLL

Ailton bänkas i Örgrytes ödesmatch

I somras skrev han på för FC Köpenhamn – och Örgryte fick 30 miljoner.

Sedan dess har brassen Ailton Almeida varit iskall.

Bara ett mål. Och i kväll är han bänkad igen.

– Han har inte haft det lätt, säger klubbdirektören Stefan Herre Eriksson.

Foto: TUNG HÖST Ailton Almeida har haft en svår period sedan han skrev på för FC Köpenhamn i somras. I kväll, i ödesmatchen mot Djurgården, riskerar brassestjärnan att bänkas.

Ailton Almeida, 22, har gjort fem mål i allsvenskan 2006 – men fyra av dom kom innan han i mitten av augusti skrev på för danska storlaget FC Köpenhamn.

På nio matcher efter att övergången blev klar har bara Ailton gjort ett mål.

– Det är klart att vi är besvikna på att han inte lyckats bättre och FCK är säkert jäkligt besvikna på oss att vi inte vill släppa honom till Champions League, säger Stefan Herre Eriksson till FotbollDirekt.com.

Öis fruktade utvecklingen, men valde ändå att behålla stjärnbrassen året ut – istället för att släppa Ailton redan i somras, vilket kunde gett åtskilligt fler miljoner.

– Han har inte haft det lätt och säkert känt dubbla lojaliteter och velat spela för storklubben han är klar för i Champions League. Men glöm inte bort att han varit småskadad. Ändå tycker jag nog att vi gjorde rätt, säger Stefan Herre Eriksson.

I kväll väntar Djurgården hemma och Örgryte – just nu jumbo i allsvenskan – spelar för sin fortsatta allsvenska existens. Ailton Almeida får starta på bänken, vilket han även gjorde senast mot Helsingborg (1–2).

Örgrytes startelva: Dick Last – Elias Storm, Marcus Dahlin, Jukka Sauso, Valter Tomaz Jr – Martin Strömberg, Tuomas Uusimäki, Magnus Källander, Ivica Skiljo, Ola Toivonen –

Marcelinho. Avbytare: Axel Wibrån, Alexander Mellqvist, Simon Chekroun, Boyd Mwila, Ailton Almeida.

I kvällens andra match går Öster, ett annat bottenlag, upp mot Malmö FF.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM