Elfsborgs guldk(r)amp

FOTBOLL

Här sågar han Elfsborg: "De kommer torska fler matcher..."

Foto: Pablo Pinones-Arces kanon sänkte Elfsborg – och försprånget är fortfarande bara är en poäng ner till jagande AIK, med tre matcher kvar att spela.

Pablo Piñones-Arce sänkte Elfsborg med sitt mål. Lagkamraten Petter Furuseth Olsen passar på att ge serieledarna en känga till.

- Elfsborg är inne i en svacka nu, det kändes så där ute, säger Hammarbys norrman.

Foto: Petter Furuseth Olsen.

I veckan lämnar Hammarby in sin överklagan till Riksidrottsnämnden. Man hoppas få tillbaka sina tre poäng. för att försöka få tillbaka de tre poäng Går överklagan igenom är Hammarby helt plötsligt bara fyra poäng efter serieledarna Elfsborg och tre efter tvåan AIK.

- Det är klart att vi ska ha tillbaka poängen. Rättvisan ska segra. Allt annat vore ett slag i ansiktet på fotbollen, säger Petter Furuseth Olsen.

Bajen med i guldstriden?

Med ytterligare tre poäng på plats tror norrmannen att Hammarby är tillbaka i guldstriden Han räknar nämligen kallt med att Elfsborg kommer att tappa fart.

- 39 poäng mot 43. Fyra poäng i marginalen, Elfsborg är inne i en svacka nu och de kommer att torska en match eller två till. Chansen finns.

Tacka i sådana fall Pablo Piñones-Arce för det. Med sitt drömmål i den 84 minuten skänkte han liv till guldstriden.

- Jag kände direkt när jag träffade bollen att den skulle gå in. Johan Wiland sa det efteråt till mig, "vilket jävla skott," skrattar Pablo som såg ut att vilja ta hela Söderstadion i sin famn efter fullträffen.

Inte så konstigt kanske. Det här kan ha varit hans sista mål för Bajen. Trots succén under hösten har inget nytt skett. Pablo kommer att lämna Hammarby.

- Vi tog ett ömsedidigt beslut tidigare att jag inte skulle vara kvar. Båda parterna kände lite så och så är det. Sådan är fotbollen, säger han.

Tre klubbar intresserade

Piñones-Arces agent Oliver Cabrera säger att tre klubbar visar intresse för anfallaren som tidigare kopplats ihop med danska klubbar.

- Jag kan inte säga något om vilka klubbar det handlar om eller vilka länder.

Du gjorde i alla fall bra reklam för dig själv i dag, Pablo...

- Ja, bra tänkt (skratt).

Han har upplevt ett par tunga säsonger med mycket skador. Nu är han frisk och ser fram emot avslutningen i Hammarby.

- Vi ska ha 39 poäng och då är vi med där uppe.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM