HIF:s kris djupare efter Difs seger

FOTBOLL

Men laget kan få hjälp av MFF

Foto: BILDBYRÅN

Helsingborg/MALMÖ/STOCKHOLM. Hemmaförlust mot Djurgården.

Med två matcher kvar på säsongen hänger det allsvenska kontraktet på en skör tråd för Helsingborg.

Nu kan man hoppas på hjälp från skånerivalen Malmö FF.

– Klart att vi ska hjälpa dom, säger MFF:s Franz Brorsson.

Helsingborg har haft en tung säsong i allsvenskan, men länge sett ut att på sin kvalplats kunna hålla undan från jagande Gefle.

Men nästjumbon har tagit sig allt närmare – och när Helsingborg i dag förlorade med uddamålet hemma mot Djurgården står det klart att ett drama väntar i de två sista omgångarna.

Ner till jagande Gefle är det nu bara två poäng och i nästa match möter de Helsingborgs skånerival Malmö FF.

Men de HIF-fans som tror att de nyblivna svenska mästarna inte har så mycket att spela för i den matchen verkar kunna lugna sig något. I MFF vill man inte se HIF trilla ur ligan.

"Ser helst att HIF stannar"

– Vi har vårt ansvar i serien precis som Elfsborg tog sitt ansvar. Det vore inte bra för oss, skånsk fotboll och inte heller för svensk fotboll om HIF försvinner ur allsvenskan. Vi vill gärna ha dem kvar så det är jätteviktigt att vi gör allt vi kan för att ta våra poäng, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson och får medhåll av kaptenen Markus Rosenberg.

– Vi kommer att göra vårt bästa. För egen del ser jag helst att HIF stannar kvar. Gräsmatch. Nära dit. Så jag hoppas att vi vinner både för vår skull och för deras skull, säger MFF-kaptenen.

Jordan Larsson känner sig ändå osäker.

– De har precis vunnit SM-guld så man vet inte hur fokuserade de är. De borde jogga hem den matchen. Men det är inte säkert de gör det för man vet inte om de är hundra procent medan Gefle kommer gå för det till hundra procent, säger Jordan Larsson.

Kvitteringen hjälpte inte

I matchen mot Djurgården tog gästerna ledningen i den första halvleken efter en rejäl bjudning och när HIF:s lagkapten Peter Larsson väl fick in kvitteringen på nick svarade Djurgården med att göra 1-2 bara minuten senare.

– Det känns inte alls bra. Vi ger oss en uppförsbacke när vi ger bort 0-1-målet och det är lite så hela säsongen sett ut, säger tränaren Henrik Larsson i C More efter 1-2-förlusten.

Helsingborg ställs mot Falkenberg borta och Jönköping Södra hemma i de sista omgångarna.

Gefle möter Malmö FF hemma och sedan Östersund borta.