Beskedet: Han yrkar inte på skadestånd

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics stämningansökan mot före detta förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, är nu inlämnad.

Fotbollsstjärnan kräver inget skadestånd utan endast ersättning för rättegångskostnaderna.

Foto: Bildbyrån
Ulf Karlsson var förut förbundskapten i friidrott.

Stämningsansökan har nu på morgonen lämnats in till tingsrätten i Karlstad. Zlatan Ibrahimovics ombud stämmer Ulf Karlsson för i första hand grovt förtal och i andra hand förtal.

Anledningen är det uttalande som Karlsson gjort där han sagt att fotbollsstjärnan var dopad under sin tid i italienska storklubben Juventus. "Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad", sade Karlsson i samband en träff med Värmlands idrottshistoriska sällskap där just dopning var ett ämnena.

”Konsekvenser”

"Brottet är grovt med hänsyn till uttalandenas innehåll och den spridning som uttalandena fått samt de personliga, idrottsliga och ekonomiska konsekvenser har fått eller kan komma att få för Zlatan Ibrahimovic", står det i stämningsansökan, som TT tagit del av.

Man skriver också att det "föreligger risk för att Zlatan Ibrahimovic drabbas av betydande ekonomisk skada i form av exempelvis förluster av nuvarande och framtida sponsorintäkter".

TT har varit i kontakt med ett av Ibrahimovics två ombud, advokaten Nils Petersen vid Fredersen Advokatbyrå i Malmö:

– Vi lämnar i nuläget inga ytterligare kommentarer förutom det pressmeddelande vi skickade ut igår, säger Nils Petersen och vill därmed inte heller uttala sig om skadeståndsfrågan.

TT har även sökt Ulf Karlsson för en kommentar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM