Skadan satte stopp: ”Jag drömde om EM”

FOTBOLL

”Svårt att förklara hur man känner sig just”

Foto: Knäskadan förstörde EM-drömmen för Alexander Milosevic.

En flytt till en av världens bästa ligor och mycket speltid.

Men en knäskada förstörde EM-drömmen för Alexander Milosevic.

– Det var jobbigt. Tråkigt att missa möjligheten att få spela ett EM, säger mittbacken.

I början av februari lämnade Alexander Milosevic Turkiet för Tyskland – han gick på lån från Besiktas till Hannover 96. Den flytten blev lyckad spelmässigt för mittbacken.

En dryg månad senare var Sportbladet nere och hälsade på Milosevic. Efter dåligt med speltid i Turkiet hade 24-åringen fått förtroende i Hannover.

– Jag är här, trivs och har fått speltid. Man tränar för att spela match, man har något att se fram emot. Det är den stora glädjen för mig, sa han bland annat till Sportbladet då.

”Knäet vacklade”

Sedan var han en startspelare under våren när Hannover kämpade för nytt kontrakt. Men sedan kom tyvärr smällen. Mot Ingolstadt tog säsongen slut.

– Jag gick in i en duell med en forward, jag fick en smäll på knäet. När man får en smäll på knäet brukar det gå över efter några sekunder, sedan är det bara att köra på. Men när jag joggade hem så märkte jag att det inte försvann, knäet vacklade. Det var halvtid då och läkaren kollade på knäet och sa att det var ledbandet, säger Milosevic.

Då verkade det som att det skulle bli flera veckors vila och sedan rehabilitering i tre månader.

– Jag märkte att jag hade tappat mycket muskler efter tre veckor. Jag har varit mycket på Sofiahemmet och flera läkare har kollat på mig knäet, bland annat Anders Valentin (landslagsläkare). De som har kollat på knäet, fyra-fem stycken här i Sverige, har alla sagt samma sak – det rör sig inte om någon allvarlig skada. Det är positivt, säger Milosevic.

”Klart man drömde om det”

Lite tur i oturen. Men jag kan tänka mig att det var tungt att inse att EM-chansen var borta...?

– Ja, det var jobbigt att bli skadad. Jag visste inte om jag skulle komma med, men det är klart man drömde om det. Det är svårt att förklara hur man känner sig just då...men tråkigt att missa möjligheten att spela EM.

Strax efter skadan åkte han till Dubai på semester.

– Jag åkte dit, jag kunde ändå inte göra något med knäet då.

– Men samtidigt kunde det ha varit värre. Hade det kommit under en säsong och förstört en säsong så hade det varit värre. Nu har jag inget att skynda till, nu kan jag bygga upp mig i sommar.

Milosevic har börjat känna sig stark i benet igen. Nu är allt på väg åt rätt håll igen.

– Jag kommer snart börja springa igen och börja använda boll. Jag har faktiskt sprungit lite, så det känns bra. De på Sofiahemmet gör det fantastiskt.

”Har hört mycket”

Låneavtalet med Hannover har löpt ut och Milosevic står under kontrakt med turkiska Besiktas. För några dagar sedan ryktades det bland annat om brittiska Bournemouth.

– Det där är något för min agent. Jag har hört mycket och det är positivt att man har gjort något bra. Det är aldrig kul att åka ur med ett lag i Tyskland, men de var nöjda med mig där och ville ha kvar mig. Så det visar ju att jag gjort något bra.

ARTIKELN HANDLAR OM