Här tränar Schelin med FC Rosengård

FOTBOLL

Genomförde första passet med sin nya klubb

Lotta Schelin är tillbaka på svensk mark.

I dag gjorde hon sitt första träningspass med sin nya klubb FC Rosengård.

– Jag har mycket roligt att se fram emot, säger hon till Sydsvenskan.

I början av juni blev det klart att Lotta Schelin, 32, vänder hem till Sverige för spel i Damallsvenskan med FC Rosengård.

I dag gjorde hon sitt första träningspass med sin nya klubb och beskriver känslan som "pirrig".
– Det är bra, det är gött att få ett fotbollspass i benen. Det är pirrigt att vara på plats i sin nya klubb och träffa tjejerna men det känns otroligt kul och roligt, säger Schelin till Sydsvenskan.

"En fantastiskt fin klubb"

Den 18:e juli samlas den svenska OS-truppen och landslagsstjärnan ligger just nu i hårdträning för att hitta toppformen.

Schelin vänder hem till Sverige efter åtta år i franska Lyon och är märkbart glad att vara tillbaka på hemmaplan.
– Det känns väldigt bra. Det är en fantastiskt fin klubb och ett fantastiskt bra lag så det känns som om man har mycket roligt att se fram emot, det är jättemotiverande, säger hon.

Kan debutera innan OS

Schelins kontrakt med Rosengård börjar gälla den 15:e juli. Dagen efter spelar Malmö-klubben hemma mot Djurgården, och enligt henne själv kan det bli aktuellt med debut i klubben redan då.
– Det är svårt att säga. Jag vet att fokuset har varit efter OS i och med att mitt upplägg har varit att vara i toppform till OS, det är väl det vi har pratat om. Kontraktet börjar den 15:e och det finns en match den 16:e, så sen är upp till coachen att bedöma vilken fas jag är i och om det fungerar, säger Schelin till Sydsvenskan.