Avslutningsmatchen uppskjuten - kaos utanför arenan

FOTBOLL

West Ham - Manchester United uppskjuten

Mötet mellan West Ham - Manchester United blev uppskjutet.

Efter skandalscener utanför arenan flyttades matchstarten fram till 21.30.

Rooney: ”Bussen sönderslagen – inte trevligt”

West Ham spelade i kväll sin sista match hemma på Boleyn Ground, ofta kallad för Upton Park, innan flytten till OS-arenan till hösten. Matchstarten i mötet med Manchester United blev dock uppskjuten. Matchen som skulle börja vid 20.45 kom istället igång vid 21.30.

Glas gick sönder

Anledningen är att West Ham-supportrar kastat flaskor på Manchester Uniteds spelarbuss. Manchester United ska ha anlänt sent till matchen. När bussen väl anlände till arenaområdet blockerade West Ham-supportrar gatorna och kastade flaskor, mynt och rökbomber. Enligt Sky Sports, som The Guardian hänvisar till, resulterade det hela i att nio yttre glas på bussen gick sönder. Daily Mirror skriver att händelserna gjorde att flera personer arresterades men att skakade Manchester United-spelare vägrade kliva av bussen förrän den var parkerad och det var säkert att gå ut.

”Säker på att West Ham är besvikna”

– Vi vet att det är en stor match för West Ham, en stor kväll för dem som ska lämna sin arena. Men jag är säker på att West Ham som klubb är besviken över vad deras supportrar har gjort, sade Wayne Rooney enligt Daily Mirror.

Enligt ESPN ska Manchester United efter att ha kommit fram bett om att få lika lång tid att värma upp som West Ham, ett förslag som godtogs och ledde till den senarelagda starttiden.

Matchen blev en rysare och slutade 3–2 till West Ham.

 Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.