Bild: Är allvar nu

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hummels: Jag har ett stort beslut att ta

”Nu är det allvar”.

Med den rubriken förkunnar tyska Bild att Mats Hummels måste ta ett beslut angående sin framtid.

Ett val som står mellan Borussia Dortmund, Premier League eller FC Barcelona.

De europeiska tidningarnas transfersidor, framförallt de i England, har de senaste åren solkats ner med mer eller mindre sanna historier om storklubbarnas jakt på Borussia Dortmunds Mats Hummels. Men nu slår tyska Bild fast att det faktiskt är allvar och med ett kontrakt för 27-åringen som löper ut 2017 går det nog att ge tidningen rätt.

”Är inte lätt”

Mats Hummels bekräftade också själv för en knapp vecka sedan att han måste ta ett beslut angående sin framtid.

– Det är inget jag nödvändigtvis vill men jag måste ta ett stort beslut nu. Det är inte lätt, det är väldigt mycket att väga fram och tillbaka, säger Hummels.

Anledningen till brådskan är att Dortmund inte kommer få en krona för 27-åringen om han spelar ut sitt kontrakt och lämnar nästa sommar. Det innebär samtidigt att värdet på den tyske landslagsmannen kommer sjunka drastiskt om han inte förlänger sitt kontrakt i sommar.

Vill försvararen inte stanna handlar det därför om att sälja nu för att kunna få ordentligt betalt. Ont om intressenter är det knappast heller.

”Skulle scouta Aubameyang”

Tidigare har engelska Manchester United och Arsenal pekats ut som favoriter till att locka över Hummels men under året har en annan jätte fastnat för tysken. Enligt Bild har Barcelonas sportchef Ariedo Braida scoutat Dortmund-anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang upprepade gånger men under det uppdraget istället fått upp ögonen för Hummels.

Spansk media har också upprepade gånger skrivit att Barças huvudmål i sommar är en mittback för att stärka upp försvaret bredvid Gerard Pique, där 31-årige mittfältaren Javier Mascherano skolats om och fått agera försvarschef.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.