Martas ilska i toppmötet

FOTBOLL

Rosengård tappade – då blev storstjärnan irriterad

Rosengård tappade ledningen mot Linköping.

Då blev målskytten Marta irriterad och gestikulerade argt mot sina lagkamrater.

– Ibland känner jag att de inte hänger med mig. Då blir jag absolut frustrerad, säger hon.

Linköping och Rosengård öppnade allsvenskan med sex segrar vardera. I omgång sju var det ändå givet att minst en av dominanterna skulle tappa poäng eftersom lagen möttes på Malmö IP.

Harder kvitterade på slutet

I fjol hade Linköping kunnat grusa Rosengårds guldhopp i den sista omgången, men i stället stod östgötalaget för rena plattmatchen på samma arena: 0–5 efter hattrick av Natasha Andonova.

I söndagens match öppnade Rosengård starkare och Marta rullade in 1–0 på straff. Men i andra halvlek var det som att modet och energin rann ur spelarna. De blev försiktigare och därför var Linköpings kvittering genom Pernille Harder logisk.

Toppmötet slutade 1–1, vilket innebär att Eskilstuna knappar in två poäng på toppduon genom sin seger mot Kif Örebro.

Trots att Rosengård är fortsatt obesegrat lämnar Marta arenan besviken.

– Jag tycker att vi borde få ett bättre resultat. Ett mål är för lite efter så många chanser i första halvlek, säger hon.

"Vi tappar bra lägen"

Varför gestikulerar du argt till medspelarna i andra halvlek?

– Det är några situationer när vi kontrar, speciellt, då vi borde tro mer på vårt spel. Sådant händer i en toppmatch, man vill vinna, jag var så sugen på att utmana när jag hade bollen. Då vill jag att de andra hänger med så att jag kan passa, men vi tappade lite spelförståelse.

Verkade lagkamraterna rädda att förlora poängen?

– Jag vet inte, men så får vi inte tänka. Vi har spelare bakåt som kan försvara om det skulle hända något. Jag känner: häng med mig! Jag vill utmana på en kant, men när jag kollar upp är de fortfarande på väg in. Det tar för lång tid. Vi tappar några bra lägen. Det kan vi jobba på.

■ ■ ■

ALLA RESULTAT:

Kristianstad-Piteå 0-1

Umeå-Vittsjö 0-2

Rosengård-Linköping 1-1

Örebro-Eskilstuna 1-4