Nu är han större än Gunnar Nordahl

FOTBOLL

Marco van Basten misslyckades och inte heller Maradona eller Zlatan Ibrahimovic lyckades slå Gunnar Nordahls målrekord.

Men efter ett drömmål och ett hattrick lyckades Napolis Gonzalo Higuain slå det 66 år gamla målrekordet.

Det är de stora målskyttarnas kväll i Europa. Luis Suarez fixade Barcelonas titel med att nå 40 ligamål. I Paris slog Zlatan Carlos Bianchis målrekord i PSG i sin avskedsföreställning.

Och i Neapel var det Gonzalo Higuain som avslutade säsongen på ett rekordmässigt sätt mot Frosionone. Och återigen var det en svensk inblandad i rekordjakten. Rekordet som argentinaren jagade var nämligen ingen mindre än Gunnar Nordahls rekord på 35 mål från debutsäsongen i Milan 1949/50.

Slog rekordet med drömmål

Mål nummer 34 satte Higuain i 52:a minuten på klassiskt målskyttsmanér på en passning snett inåt bakåt innan han tangerade rekordet tio minuter senare ur misstänkt offsideposition.

Men om det målet var tveksamt så var det verkliga rekordmålet, nummer 36, av en målkungs kaliber. Med en halv cykelspark från ungefär 13 meter tryckte han in 4-0 och firade vilt med både lagkamrater och tränare Maurizio Sarri. Efter matchen bars han runt av sin lagkamrater med den historiska bollen i handen.

Segern innebär också att Napoli försvarar den andra direktplatsen till Champions League medan Roma, som vann med 3-0 mot Milan, blir kvar som trea och får kvala till turneringen.

Se alla målen i tv-klippet ovan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A