Superettan 2016

Kastade bengal mot supportrar

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Det var stökigt mellan Syrianska och Gais.

I slutet av den första halvleken kastades pyroteknik inne på arenan.

– En bengal kastas och stryker mitt huvud innan den landar vid mina fötter, säger Gais klubbchef Erik Bergqvist till gp.se.

Syrianska besegrade Gais (1-0) i den sista omgången av superettan. Men det hjälpte föga för klubben, kval väntar för att behålla kontraktet i superettan.

I slutet av den första halvleken blev det tråkiga scener på Södertälje Fotbollsarena. En bengal kastades från långsidan och landade vid kortsidan där det stod supportrar. Enligt C More var det Syrianskas supportrar som kastade bengalen mot Gais-fans.

Gais klubbchef Erik Bergkvist berättar för Sportbladet att en bengal kastades mot klubbens supportrar i samband med avsparken, plus att den kastades pyroteknik i slutet av den första halvleken.

– Jag står vid andra sidan av staketet för det har varit ganska stökigt under matchen. Då kastas en bengal och den stryker mitt huvud och landar vid mina fötterna, säger Erik Bergkvist till gp.se om situationen.

Sköt raketer

Gp.se uppger att supportergrupperna sökte konfrontation på läktaren, flera Gais-supportrar uppges ha klättrat upp i stolpar och tänt bengaler. Hemmafansen uppges ha skjutit raketer mot bortasektionen, men de stoppades av kastnätet.

Men de uppgifterna tillbakavisas av Erik Bergkvist.

– Jag vänder mig emot att Syrianskas supportrar har skjutit raketer. Fansen har inte heller sökt konfrontation, det var mest skrik och gap – långt ifrån varandra, säger Bergkvist.

”Kortare avbrott”

Matchen spelades färdigt.

– Det var ett kortare avbrott på 5-6 minuter, men matchen kunde spelas klart, säger Eva Nilsson, informatör vid Polisen i Stockholm, enligt gp.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan 2016

Södertälje

GAIS

Syrianska FC

Superettan