Super-reserven klev fram igen

FOTBOLL

Emil Bellander kom in och ordnade en ny seger för Gefle

Foto: BILDBYRÅN

GÄVLE. Hoppet lever för Gefle.

Tack vare super-inhopparen Emil Bellander, som äntligen är tillbaka efter skadehelvetet.

– Jäkligt skönt att vara med och bidra och nu tror jag Helsingborg känner mer press än vad vi gör, säger Bellander.

Helsingborg gjorde tidigt 2–0 borta mot Falkenberg och förutsättningarna för Gefle var klara.

Det krävdes seger hemma på Gavlevallen mot svenska mästarna Malmö FF för att hoppet om kvalspel skulle finnas där i den sista omgången nästa söndag.

Och precis som i senaste matchen mot Kalmar var det super-reserven Emil Bellander, 22, som låg bakom segermålet.

Belllander hade bara varit på planen i några sekunder när han vände runt och sköt med vänstern. Bollen träffade stolpen och returen lyckades Dioh Williams forcera i mål.

Varit borta i ett helt år

– Jäkligt skönt och det har gått bra när jag har fått komma in. För mig är det egentligen skönt bara att få spela, jag har ändå varit borta i ett år. Speciellt nu när det är så viktiga matcher. Då blir det ännu roligare att spela, adrenalinet bara pumpar, säger Bellander.

Han har mer eller mindre missat ett helt år på grund av en inflammerad hälsena som till slut måste opereras. Men under hösten har den store anfallaren verkligen varit med och bidragit under sina korta inhopp i slutet av matcherna.

Hemma mot Elfsborg låg han bakom kvitteringen till 2–2. Senast mot Kalmar gjorde han segermålet och nu var Bellander direkt inblandad i  segermålet mot Malmö.

– Jäkligt kul om mina insatser hjälper till så att vi får kvala, då har man verkligen varit med och bidragit, säger Bellander med ett brett leende.

Förutsättningarna inför den avslutande omgången är att Gefle måste vinna borta mot Östersund samtidigt som Helsingborg inte får ta poäng hemma mot Jönköping.

Sex raka matcher utan förlust

Läge att spela Bellander från start i den avslutande matchen?

– Det får du ta med tränaren. Jag vill alltid spela så mycket som möjligt och jag är absolut frisk nog att spela 90 minuter Vi får se vad tränaren bestämmer sig för, säger Bellander.

Gefles tränare Thomas Andersson:

– Vilka som startar får den här träningsveckan avgöra. Emils inhopp har varit väldigt bra, men han har också varit borta väldigt lång tid så hur det skulle se ut att starta en match vet vi inte.

Oavsett startelva åker Gefle till Östersund med en bra känsla:

– Den är så bra den bara kan vara efter sex raka matcher utan förlust. Dessutom två raka segrar och två nollor, säger Andersson.

– Helsingborg hade nog räknat med att det skulle räcka med seger mot Falkenberg. Jag tror de känner mer press än vad vi gör, säger Bellander.

ARTIKELN HANDLAR OM