Oron: Ullevis matta i ”chockerande” skick

1 av 2
FOTBOLL

Engelska tidningen The Mirror dömer ut Ullevis gräsmatta som usel.

Nu slår arrangören ifrån sig.

– Jag lovar att gräsmattan är fantastisk, säger Affe Akbari, vd för Sport & Evenemang på Got Event.

Så sent som i måndags ställdes superderbyt mellan Manchester United och Manchester City in.

Matchen skulle ha spelats i ”Fågelboet” i den kinesiska huvudstaden Peking men ett rejält oväder omöjliggjorde spel och dessutom rapporterade Sky Sports att det växte svampar (!) inne på gräsmattan.

Tränaren José Mourinho uppgavs, enligt The Mirror, ha ”varit rasande” över att ha rest över 800 mil till Kina och bara kunnat spela två matcher.

Nu skriver samma tidning att det uppstått ny oro inför lördagens supermatch mellan Galatasaray och Manchester United på Ullevi i Göteborg.

”Blir rasande”

Bruce Springsteen hade spelning på arenan så sent som i lördags och The Mirror skriver att det har satt sina spår.

”Mourinho lär bli rasande när han får veta att gräsmattan på den 58 år gamla arenan är i chockerande skick efter Bruce Springsteen-konserten”, skriver tidningen.

Men det är en stor överdrift. I alla fall enligt Affe Akbari, vd för Sport & Evenemang på Got Event.

Han garanterar att mattan är i bra skick.

– Ja, jag lovar att gräsmattan är fantastisk, säger han till Sportbladet.

Stora delar av gräsmattan tog stryk under Springsteens spelning och sedan dess har det pågått ett stort arbete för att byta ut den.

Gräs från Stockholm

300 kvadratmeter gräs har fraktats från Stockholm och rullats ut på Ullevi och sedan i måndags morse har en firma från Halmstad jobbat med att få bukt på det nya gräset.

– Vi lägger extra tjockt, fyra centimeter, gräs nu för att det ska hinna bli bra till lördag. Nu ska det dränkas med mycket vatten, sa arbetsledaren Petter Gunnarsson till Göteborgs-Posten tidigare i veckan.

Och enligt Affe Akbari på Got Event är gräset alltså i spelbart skick, även om tidningen The Mirror hävdar motsatsen.

– Nu ser vi fram emot matchen. Det är otroligt kul att de här lagen – med Zlatan Ibrahimovic i spetsen – vill komma hit. Det är en ära för oss som arrangör, för Göteborg som stad och för Ullevi som arena att Zlatan Ibrahimovic gör sin premiärmatch för världens kanske största klubb på Ullevis fantastiska gräsmatta, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM