Sågas av ikonen: ’Är inte värd det’

FOTBOLL

Dömer ut världsrekordköp: ”Inte ens nära”

1 av 3 | Foto: Pogba

Paul Pogba uppges lämna Juventus för Manchester United som tidernas dyraste spelare.

Vanvettigt, tycker Paul Scholes.

– Har är inte i närheten av att vara värd så mycket pengar, säger klubbikonen.

2012 lämnade en då 19-årig Paul Pogba Manchester United på fri transfer. Nu, fyra år senare, uppges samma klubb vara villig att köpa tillbaka honom – för ett nytt transferrekord. Franska tidningen L’Equipe uppgav så sent som i onsdags att Juventus accepterat ett bud från United på hisnande 120 miljoner euro (motsvarande 1,1 miljarder kronor) och även om inget är officiellt ännu så gör fler och fler rapporter gällande att flytten är nära förestående.

”Måste bli bättre”

Det gillar inte Paul Scholes.

I alla fall inte för den prislappen.

– Om han (Pogba) ska kosta så mycket, så måste han bli en bättre spelare. Jag tycker inte han är värd pengarna. För sådana summor förväntar man sig spelare som gör 50 mål per säsong, spelare som Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. Pogba är inte i närheten av att vara värd så mycket pengar än, säger Scholes enligt brittiska medier.

”Krävde för mycket"

Han har själv spelat med Pogba när fransmannen var på väg att slussas in i A-laget i slutet av sin senaste United-sejour och fick både positiva och negativa intryck.

– Han var en stor talang. Men han krävde väldigt mycket pengar för att stanna. Med tanke på hans dåvarande ålder (19) handlade det om alldeles för stora summor sett till hur få A-lagsmatcher han spelade, säger Scholes.

ARTIKELN HANDLAR OM