Axén: ”Då är vi helt utan chans"

Foto: Alexander Axén åkte på en storförlust mot Malmö
FOTBOLL

ÖREBRO. Om någon verligen trott på Örebros chans till guld dog den drömmen efter 0–3 mot Malmö.

 – Här ser man skillnaden i kvalitet. När tvåan och trean kommer är vi utan chans. Den kvaliteten har Malmö, säger Örebrotränaren Alexander Axén.

Det blev en match med många avslut på mål. Örebro hade tio. Malmö 17.

– Vi har några halvchanser men det är lika farligt nästan varje gång Malmö kommer till anfall. Hade de haft lite mer skärpa hade det blivit några fler. Tyvärr, säger Alexander Axén.

Som får ändra mycket i laget framöver. Astrit Ajdarevic är i Brasilien för OS. Daniel Björnqvist blev skadad och fick gå ut tidigt. Robert Åhman Persson och Erik Moberg varnades och är avstängda mot Norrköping på söndag.

Positiv till nyförvärvet

– Det är en tuff månad, vi möter ganska många bra lag, men vi är ett lag i utveckling. Vi har fått så många nya nu att jag måste vara tydlig som ledare men jag kan inte bara trycka i dem grejer. De måste få spela ett par tre matcher så att de kommer in i det och så får vi anpassa efter dem.

Victor Sköld från IFK Göteborg spelade från start och hade en bra nick tidigt som Johan Wiland räddade.

– Victor Sköld gör det jättebra men är van med Blåvitts spel. Samma med Omoh. Han har otroligt spännande grejer som ska bli roliga att jobba med.

”Blev jättetrött”

– Martin Lorentzson hade kanske varit det självklara valet att ersätta Björnqvist men han blev spelklar två timmar före match och har inte haft de bästa förberedelserna.

I stället fick offensive Martin Broberg hoppa in som back.

– Tills han blev jättetrött såg det bra ut. Då började han spela som en mittfältare och då kunde det blivit vad som helst.

ARTIKELN HANDLAR OM