Stjärnan erkänner: Jag ljög om filmen

avAndreas Käck

Publicerad:

”Spelade skådespel – ville skryta”

Foto: TT
Benzema och Valbuena.

Anklagad för utpressningsförsök.

Nu kan franska medier avslöja att Karim Benzema ljög om detaljer gällande Mathieu Valbuenas sexfilm.

– Jag gjorde det för att skryta, säger han.

Det var den 4 november som bomben briserade.

Real Madrid-stjärnan Karim Benzema greps av fransk polis, misstänkt för att ha varit delaktig i ett utpressningsförsök mot Lyon-spelaren och franske landslagsmannen Mathieu Valbuena.

Slog ifrån sig

En kriminell grupp – som Benzema påstås ha varit involverad i – ska ha kommit över en sexvideo med Valbuena och krävt 150 000 euro (1,4 miljoner kronor) för att inte publicera den.

Benzema har erkänt att han varit i kontakt med Valbuena angående sexfilmen men har hela tiden hävdat att han ringde sin landslagskollega för att varna honom, inte för att hota honom.

”Spelade ett skådespel”

Men nu kommer nya detaljer.

Franska Le Parisien har kommit över ett utdrag från Benzemas förhör med en domare från 28 januari. Det anmärkningsvärda: Där hävdar stjärnan att han inte ens sett filmen i fråga.

– Jag borde ha sagt till honom (Valbuena) att jag inte hade sett den. Men jag ville skryta, jag spelade ett skådespel. Det är som när folk pratar om en ny film och man säger att man har sett den. Men sanningen är att jag aldrig har sett filmen, sa Benzema, enligt Le Parisien.

Sedan tidigare står det klart att Real Madrid-anfallaren är portad från det franska landslaget tills vidare. Förbundsordföranden Noel Le Graet har bekräftat att 27-åringen är avstängd ”till eventuella nya uppgifter till hans fördel framkommer”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM