Andreas Alm: ”Det är panik”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK har mängder av nyckelspelare skadade

Foto: Andreas Alm

En månad till allsvenskan.

Mängder av nyckelspelare skadade.

Då är Andreas Alm minst sagt orolig.

– Det är panik, säger tränaren.

Dickson Etuhu, Amin Affane, Ebenezer Ofori, Denni Avdic, Jos Hooiveld och Stefan Ishizaki. Sex av AIK:s nyckelspelare är sjuka eller skadade. Utöver det är ytterligare ett par spelare, bland annat Daniel Sundgren, Ahmed Yasin, Eero Markkanen och Johan Blomberg, en bit i från toppform.

Laget har visserligen övertygat i svenska cupen – slutspelsplatsen är säkrad efter segern mot Falkenberg – och unga spelare som Christos Gravius, Anton Salétros och Niclas Eliasson har tagit chansen i profilernas frånvaro. Tränaren Andreas Alm är dock bekymrad över läget i truppen. Hemmapremiären mot GIF Sundsvall är bara en knapp månad bort och situationen inte optimal.

"Lite panik"

– Det är lite panik inför allsvenskan för de spelarna kommer knappast komma upp i 90 minuter innan vår första match. Det är lite stressigt.

Hur kommer det sig att det har blivit panik? Slumpen?

– Skadorna kan smitta av sig. När man har en stark och vältränad trupp blir ingen skadad, men ibland kan det bli så att ett fåtal skador leder till fler. Vissa är sjuka, andra har varit skadade under uppehållet. Det är en jäkla blandning. Totalt sett är det tveksamt om de här spelarna kommer spela 90 minuter innan allsvenskan.

Andreas Alm betonar sin oro inför den allsvenska starten.

– Det är riktigt dåligt för oss. Riktigt dåligt. Eller framför allt är det dåligt för spelarna. Som lag kan vi klara oss på andra spelare, men över tid är det inte bra att så många är borta.

Behöver fler friska spelare

Bör kraven på er sänkas på grund av det här?

– Nej. Det blir konstigt. Det är som att säga att de som spelar nu är sämre. Det är en konkurrenssituation. Dickson och Ofori hade troligtvis spelat om de hade varit friska, men nu har Christos (Gravius) tagit en tröja och visat att han är duktig, säger Alm och fortsätter:

– Det går inte att sänka kraven, men men man får ju räkna på sannolikheten. Vi vill vinna varje match, men vi behöver fler friska spelare för att kunna vinna många matcher.

Publicerad: