Udda framgångsreceptet: tvättmedel och citroner

Foto: TT
FOTBOLL

I dag ska Tottenham försöka bortabesegra Manchester United.

Lyckas de kan det bero på citroner, ett väl valt tvättmedel och noggranna studier av spelarnas kroppsspråk.

Det avslöjar Mauricio Pochettino i en nyutkommen bok.

Mauricio Pochettino har gjort Tottenham till en titelkandidat och ett Champions League-lag.

Framgångarna har gjort Pochettino till en av världens hetaste tränare.

Så vad ligger bakom succén?

Ska man tro en nyutkommen bok som han skrivit tillsammans med journaisten Guillem Balague, ”Brave New World: Inside Pochettino’s Spurs”, är ingen detalj för liten.

Boken, som också har publicerats i delar i Mail on Sunday och återgetts i brittisk press, avslöjar nämligen flera ovanliga egenheter hos Spurs-managern.

Det börjar redan när han ska köra till träningsanläggningen, varje dag när Pochettino sätter igång bilen låter han den stå på tomgång i tio minuter. Någon förklaring till varför finns inte.

Deppig – då kan du bänkas

Det gör det däremot till att han har en hel skål med citroner på sitt skrivbord. Citrusfrukterna ska enligt Pochettino absorbera negativ energi.

Och just dålig energi är något som Pochettino är allergisk mot. Varje dag när spelarna kommer till träningsanläggningen för frukost sitter han och iakttar deras ansiktsuttryck för att se hur de mår. Nedstämda miner kan innebära bänken i nästa match.

När det väl kommer till match så är ingen detalj för liten för argentinaren. Det gäller även matchstället. I boken avslöjas nämligen att Pochettino själv har valt vilket tvättmedel som ska användas för att tvätta matchkläderna. Lukt är väldigt viktigt, menar han.

Återstår att se om citroner och tvättmedel kan bli de avgörande detaljerna i duellen med José Mourinhos Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM