Koscielny lämnar landslaget efter VM

Foto: Michael Sohn / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Laurent Koscielny lägger ner den franska landslagskarriären efter VM.

Det meddelade mittbacken inför fredagens träningsmatch mot Wales.

– Allting har ett slut, säger Koscielny.

Arsenals mittback, samtidigt vice-lagkapten, Laurent Koscielny väljer att lämna det franska landslaget efter VM i Ryssland. Försvararen som har spelade åtta av Frankrikes tio kvalmatcher menar att det är ett naturligt steg att ta.

– Allting har ett slut. Efter VM kommer jag nästan att vara 33 år gammal, det kommer att vara dags att lämna laget. Jag har sex månader med det franska landslaget på mig att blomstra och för att ta med mig så många minnes som möjligt, som min fru skulle säga, sa en leende Koscielny under det franska landslagets presskonferens i går.

Dags för den yngre generationen

Det råder dock ingen brist på ersättare. Den franska förbundskapten Didier Deschamps har flertalet alternativ att tillgå, som Real Madrids Raphaël Varane, Barcelonas Samuel Umtiti och PSG:s Presnel Kimpembe är övriga mittbackar uttagna till Frankrikes träningsmatcher mot Wales på fredag och Tyskland på tisdag. Samtidigt är alla tre yngre. 24, 23 och 22.

– Jag känner att de trycker, sa Koscielny och refererade till de yngre spelarna på hans position.

– De kommer att få sin plats snart. 32 år fyllda börjar jag bli lite gammal medan de är i tjugoårsåldern. De väntar på sin chans, vilket är normalt. Det finns de äldre som försöker stå emot, som har annorlunda musiksmak än den yngre generationen.Vi försöker anpassa oss. Men vi är ju inte några dårar heller.

Koscielny har spelat 49 landskamper och ett mål. Sommarens VM kommer bli hans fjärde mästerskap efter EM 2012, VM 2014 och EM 2016.

Stjärnelvan som missar VM 01:16