Rönnberg: ”Behöver få in ödmjukhet i laget”

Rönnberg om Frölundas tunga start

FOTBOLL

GÖTEBORG. Förlust mot Skellefteå och Roger Rönnberg var återigen missnöjd med spelarnas inställning.

– Alla får gå till sig själva. Jag tycker vissa spelare kommer upp på en bra nivå. Andra gör det inte, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Tredje förlusten på hemmaplan i höst, och normalt så hemmastarka Frölunda har bara lyckats trepoängs-vinna fyra av nio matcher i Scandinavium.

Fel på inställningen, menar tränaren Roger Rönnberg. Och inte för första gången i höst.

– Vi pratade om det redan i går att Skellefteå skulle komma hit och vara totalt desperata efter två förluster i rad. Men vi tar inte den bollen, vi står på hälarna från första bytet. Vi har inte inställningen för att vinna den här matchen, säger han.

”Behöver få in ödmjukheten”

Frölunda hade med lite flax kunnat få med sig i alla fall en poäng, men Rönnberg såg det snarare som positivt att så inte skedde.

– Totalt sett kanske det är bra, i det långa loppet, att vi inte kommer undan med en seger här. Vi behöver få in ödmjukheten i laget, få in förståelsen vilken nivå vi behöver komma upp i varje kväll.

Vad är det som saknas?

– Spelarna behöver pusha varandra, om det är i kedjan som är lite låg så måste de andra två rycka tag i den gubben den kvällen och hjälpa honom. Samma med backparen. Det är så man skapar ett vinnande lag. Men jag tycker inte att vi lyckas ta varandra in i den zonen tyvärr.

Vad har du som tränare för ansvar när spelarna kommer ut med fel inställning till match efter match?

– Allt. Alltid fullaste ansvar. Och jag jobbar ju varje dag med varje spelare. Men det är 22 spelare som lever i olika universum, så jag måste in i varje spelares värld och tillsammans med dem föra dem och gruppen framåt. Men också inse vad som är tränarens ansvar och vad som är gruppens ansvar.

”Fattades lite i dag”

Lagkaptenen Joel Lundqvist ler när han får höra att Rönnberg tar på sig skulden.

– Klart det inte är hans fel. Det är vi spelare. Det fattades lite i dag, men jag vill kanske inte vara så svart som Roger…

Vad är det som gör att ni inte är där riktigt?

– Jag vet inte, om jag ska vara ärlig. Det är ingen som vill åka ut och förlora. Jag tycker vi har haft bra bett i grejorna på slutet, i strukturen och i spelet utan puck. Men det kanske saknas ett sista skär, farten, viljan att ta sig in på mål. Ibland är det bra, vi får fast Skellefteå i vissa byten. Jag tycker vissa spelare kommer upp i en bra nivå, vissa gör det inte riktigt. Man får gå till sig själv, känna efter. ”Fan, har jag bettet i åkningen, vinner jag mina kamper?”. Det är det det handlar om.

Här är SHL:s bästa spelare 00:59