Busch Thor besviken: Uppgivet

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Niklas Busch Thor var bedrövad efter sjunde raka förlusten för Sirius.

– Det känns uppgivet. De andas på vår planhalva, och då blir det mål. Så känns det, säger Busch Thor efter 0–4 mot IFK Göteborg.

Niklas Busch Thor och hans Sirius går tungt, tungt i allsvenskan.

Efter den fina starten har nykomlingen nu åkt på sju raka förluster och halkat ner till en niondeplats i tabellen.

Kaptenen var helt bedrövad efter 0–4-smällen borta mot IFK Göteborg.

”De andas på vår planhalva - då blir det mål”

– Det är uppgivet, så klart. Det är svårt. Det inte så att man tar lätt på det, det är inte så att man inte försöker. När vi går ut tycker jag vi har ganska bra koll. Vi gör ett misstag, då kommer 0–1. Med historiken vi har blir det jobbiga tankar. I våras hade vi det där ”vi vänder vilken match som helst”. Så kändes det, det spelade ingen roll om vi låg under. Nu är det tuffare, så klart, säger Busch Thor.

– Vi får bra chanser i andra, en-två stycken ganska hundraprocentiga chanser. Sedan andas de på vår planhalva, och då blir det mål. Det är så det känns.

Det är av förklarliga skäl många tunga huvuden i Sirius. Tränaren Thomas Lagerlöf var dämpad på presskonferensen.

– Just nu tror jag vi, precis som Blåvitt, ska börja med att vila och vara lediga. Nu måste vi packa undan tomteluvorna och inte ta fram de förrän jul. Just nu är vi väldigt givmilda, säger Lagerlöf.

Busch Thor kan inte förklara att Sirius - som låg på andra plats efter segern mot Halmstad den 12 april - nu har förlorat sju raka allsvenska matcher.

– Jag har ingen aning, jag har ingen aning…

”Trodde aldrig att det skulle gå så här”

Vad säger du om raset?

– Vi var ganska tomma på energi i somras, jag ska nästan säga dränerade på energi. Vi hade en ganska stor spelaromsättning, framför allt för spelare som skadade sig och har egentligen inte varit med sedan dess. Vi sålde Kingsley Sarfo och då var det många som väntade på raset, men vi höll i många matcher efter det.

– Jag trodde aldrig att det skulle gå så här som de gått de senaste matcherna. Vi har varit slitna och tomma på energi.

De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM