Bråk efter Lyons vinst mot Monaco

Fem (!) utvisade: ”Skandalscener”

Lyon slog Monaco i ”måstematchen”.

Efter slutsignal utbröt kaos och fyra röda kort delades ut.

– Skandalscener, säger Viaplays kommentator Robert Perlskog.

Det är tajt i tabelltoppen i Ligue 1. Lille leder, en poäng före PSG – och även Monaco hade chans att blanda sig i titelracet, men då krävdes seger i söndagens match mot Lyon.

Det blev det inte.

Lyon vann matchen med 3-2 efter ett sent segermål av 17-årige (!) Mathis Ryan Cherki. Detta trots att mittfältaren Maxence Caqueret hade dragit på sig sitt andra gula kort och visats ut med 20 minuter kvar.

Fyra röda efter slutsignal

Men det största kaoset utbröt efter slutsignalen.

Lyon-spelarna jublade vilt – till synes lite extra provokativt – varpå känslorna svallade över för hemmalaget. Flera spelare slogs och knuffades och domaren valde att ge rött kort till fyra spelare: Marcelo och Mattia De Sciglio i Lyon, Willem Geubbels och Pietro Pellegri.

– Det är skandalscener, säger Robert Perlskog i Viaplay.

Hoppet över?

Monaco har i och med förlusten, av allt att döma, sumpat sina chanser på en sensationell ligatitel. I stället får de sikta på att hålla Lyon bakom sig i jakten på tredjeplatsen, som innebär kvar till Champions League nästa säsong.

Lyon är bara en poäng bakom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.