AIK slog Bajen i första 08-derbyt

Nicolás Stefanelli spräckte nollan: ”Äntligen”

Första allsvenska 08-derbyt för säsongen.

Då slog AIK Hammarby med 2–0.

– Vi har någon förbannelse här, suckar Jeppe Andersen.

Alla tre Stockholmsklubbar tippas vara med och fajtas i toppen den här säsongen. Djurgården har fått en flygande start och gått rent i sina tre första matcher, vilket förstås sätter en extra press på rivalerna.

I dag ställdes de mot varandra.

Bartosz Grzelaks AIK mot Stefan Billborns Hammarby.

Då blev det till slut en komfortabel 2–0-seger för AIK.

Den argentinske anfallaren Nicolás Stefanelli spräckte nollan med sitt första allsvenska mål sedan återkomsten i AIK.

– Jag träffade stolpen mot Degerfors och jag var nära mot Göteborg. Äntligen fick jag göra mål, säger han Discovery+.

”Starkare än dem”

Hammarby fick inte alls till sitt anfallsspel och i stället kunde Nabil Bahoui nicka in slutresultatet 2–0 efter att ha fått stå helt omarkerad på en hörna i den 77:e minuten.

– Det här var skönt. Jag tycker Hammarby spelar bra fotboll, men vi är starkare än dem i dag. Vi visar att vi är ett lag att räkna med. Det är många som inte har oss så högt (i tabellen), men en match i taget. Vi gör det bra, vi visar att vi är starka, säger Bahoui efteråt.

”En förbannelse”

Detta var AIK:s fjärde raka derbyseger mot Hammarby på Friends Arena.

– AIK är bra på hemmaplan. Vi har någon förbannelse här. Det fyra matcher vi inte har gjort mål på Friends, vilket gett fyra förluster. AIK ha övertaget på oss här, tyvärr, säger Bajen-mittfältaren Jeppe Andersen.

Flera spelare i Hammarby hade inför derbyt sagt att laget skulle bli svinigare på planen, något Henok Goitom inte tyckte att de lyckades med men Hammarbys Astrit Selmani delade inte den slutsatsen.

– Det beror på hur man värderar svinighet, Jon (Fjoluson) får gult kort och sen har han tio spelare som skriker varje gång han gör någonting, jag kapar en spelare och då kommer det mer än åtta spelare som skriker att jag ska ha mer än gult kort. Kanske måste vi bli mer syniska och höras mer men det är inte där matchen avgörs, säger Selmani efter sitt första 08-derby.

Allt inför fotbolls-EM

Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.