Fotboll

Drabbades av hjärntumör – nu tillbaka i träning

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Atlético Madrids Virginia Torrecilla är tillbaka i träning – tio månader efter att ha genomgått en lyckad operation för att ta bort en hjärntumör.

– Ni vet inte hur glad jag är över det här, säger 26-åringen.

För nästan ett år sedan upptäckte läkarna en hjärntumör hos Atlético Madrids Virginia Torrecilla. Den spanska landslagsmittfältaren opererades i maj i fjol, en operation som var framgångsrik där tumören togs bort.

Sedan dess har 26-åringen, enligt AS, fått regelbundna cellgiftsbehandlingar. Den senaste genomfördes femte mars.

Tidigare den här veckan fick Torrecilla läkarnas godkännande att återvända till träning – vilket hon gjorde under onsdagen.

”Om inte snart – nästa säsong”

När Torrecilla dök upp på Atletis träningsanläggning välkomnades hon av applåder och jubel av sina lagkamrater, bland annat Hedvig Lindahl.

– Nu börjar jag träna igen och ni vet inte hur glad jag är över det här. Den sista månaden har varit väldigt jobbig, det har varit svårt, svårare än normalt, säger hon i en video på Madrid-klubbens hemsida.

– I dag börjar min väg uppåt igen och jag hoppas att jag snart är tillbaka med er andra. Och om det inte blir snart, så till nästa säsong, säger Torrecilla till sina lagkamrater.

Det är ännu oklart när Torrecilla kan återvända till träning med sina lagkamrater. Men glädjande är att hon nu kan vara på gym, gå på löpband och trampa på en träningscykel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

”Offrade landslaget – nu gör jag tvärtom”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Atlético Madrid