Janogy: ”Ett mål man haft utan någon press”

Publicerad 2021-04-07

Madelen Janogy är tillbaka i ett svenskt fotbollslandslag igen.

Hennes mål med comebacken? Att genomföra den med ett stort leende.

– Jag känner ingen press, jag är hoppfull och tycker det ska bli jättekul, säger Hammarbyttern.

För första gången på ett år är Madelen Janogy, 25, tillbaka i landslagsfärger.

Efter att bland annat ha tagit en paus från fotbollen förra våren, där hon lämnade tyska topplaget Wolfsburg efter bara några månader, så har den kvicka yttermittfältaren nu hittat tillbaka efter ett tufft 2020.

Och efter att ha imponerat under försäsongen i hennes nya klubb Hammarby så kom samtalet från landslaget igen.

Blev du överraskad när du blev uttagen?

– Jag har haft det som mål och känt mig stark. Jag har känt mig i form. Överraskad, kanske inte. Men samtidigt hade jag inte förväntat mig det heller, säger Janogy på onsdagens pressträff på Friends arena.

”Otroligt glad”

Oavsett om det var väntat eller inte var det i alla fall ett samtal som framkallade stor och genuin glädje.

– Jag blev otroligt glad. Det är ett mål man haft utan någon press. Så jättekul när man fick chansen igen. Att äntligen få chansen att representera Sverige igen känns fantastiskt, säger Janogy.

Janogy själv tror att just den fina försäsongen i Hammarby haft en stor del att hon nu åter är en landslagsspelare.

– Jag har kommit till ett lag jag trivs otroligt bra i. Jag har en position som gynnar mig väldigt bra. Har kunnat köra på också och träna hårt. Det tror jag också varit en viktig del, säger Janogy.

”Ska bara gå ut och njuta”

Samtidigt är detta inte bara en landslagssamling i mängden. OS i Tokyo närmar sig med stormsteg, och till en OS-trupp så är biljetterna färre än till andra mästerskap. För de flesta i laget är den stundande stjärndrabbningen mot USA minst sagt viktig ur den aspekjten.

Men trots vetskapen att OS-platserna är få så finns det en sak Madelen Janogy är tydlig med: Att det inte finns någon press för henne att leverera.

– Jag känner inte att jag har någon press att visa något allt. Bara gå ut och göra det jag är bäst på. Och det gör jag utan någon press. Jag ska bara gå ut och njuta. För min del handlar det mycket om att inte sätta den där pressen utan köra på och göra det jag kan göra.

Se damallsvenskan 2021 på Sportbladet Play