Avslöjar: Löfgren på Djurgårdens radar

Av: 

Josip Ladan

Publicerad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Efter fjolårets succé i Mjällbytröjan återvände Jesper Löfgren efter säsongen till norska Brann.

Nu kan försvarsgiganten vara på väg tillbaka till allsvenskan, men den här gången till Djurgården.

Sportbladet kan avslöja att Löfgren fått ett flerårigt avtalsförslag att ta ställning till.

Det var under sommaren 2018 som Nybro-födde Jesper Löfgren blev klar för norska Brann på ett treårskontrakt. Norrmännen valde att låta Löfgren stanna kvar i Mjällby under återstoden av säsongen, innan han anslöt till laget i Bergen under senhösten samma år.

Det blev bara sammanlagt ett halvår i norsk fotboll för den 193 centimeter långe försvararen – de senaste två säsongerna har han spelat i Mjällby och hjälpt listerlänningarna till både ett allsvenskt avancemang och en historisk femteplats förra säsongen.

Efter vissa diskussioner med klubben om en fortsättning, valde dock Jesper Löfgren att flytta tillbaka till Bergen för att väl på plats fundera kring fortsättningen på sin fotbollsframtid.

Djurgården intresserade

Nu kan den vara på väg att fortsätta i Stockholm. Enligt Sportbladets uppgifter finns Löfgren på Djurgårdens radar och klubben uppges vara mycket intresserad av att knyta till sig 23-åringen innan transferfönstret stänger den sista mars. Djurgården är enligt initierade källor överens med Brann om en övergång för Löfgren och har erbjudit försvararen ett flerårigt avtal.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson vill inte bekräfta om klubben varit i specifik kontakt med Brann, men medger att man fört diskussioner med ett flertal klubbar om spelare som både kan ansluta till och lämna Djurgården.

Trots en offensiv succé under försäsongen har Djurgården varit mycket skadedrabbat – inför matchen mot Degerfors tidigare i veckan saknades Tommi Vaiho, Erik Berg, Axel Wallenborg, Isak Hien, Melker Jonsson, Jacob Une Larsson, Albion Ademi, Haris Radetinac, Jesper Nyholm, Rasmus Schüller och Peter McGregor på grund av skador eller sjukdom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.